Skocz do zawartości

APRILIA RS 125 GRZEJE SIE!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Od jakis 2 tyg zaczalem smiagac znowu aprilka i nagle temperatura podskoczyla do 85 stopni . A ze zbiorniczka plynu chlodniczego zaczal wyciekac plyn pod duzym cisnieniem .POzniej odkrecilem i uzupelnilem braki odpalajac ja i dolewajac co chwile . Po przejechaniu 500m z odkreconym zbiorniczikem plynu chlodniczego temperatura znowu podskoczyla. Chlodnica zrobila sie goraca,tak samo plyn w niej i sytulacja ta sama:) Dodam ,ze po odpaleniu grzeje sie 3x szybciej niz 2 tyg temu . Zawsze czekalem do 55-60 stopni zanim gdzies wyjade nią. W czym tkwi problem?

Jak to płyn hamulcowy wyrzuca ze zbiornika (oczywiście rozumiem, że chodzi o zbiorniczek wyrównawczy płynu hamulcowego)? Może wlewasz płynu za dużo?

Przecież temp 85 stopni to norma. Uszczelke/ oringi pod głowicą pewnie wywaliło.

Racja u mnie temperatura ~80 stopni to norma, ogólnie RS'ki utrzymują taką temperaturę.

Edytowane przez RsMen

moze pompa wody nie kręci się. Ja miałem to samo jak juz złapał temp to za chwilke sie gotował, aczkolwiek 80-85st to normalna temperatura pracy, moze faktycznie spod glowicy nieszczelność. Na początek sprawdz wirnik pompy

Dziwna sprawa, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak obywa Ci płynu to uszczelka pod głowicą może być trafiona. Dla świętego spokoju bym rozebrał i sprawdził.

Ja miałem podobny problem, nawet przejechałem 70 km bez płynu chłodniczego w 2 osoby...I moto też nie dymiło na biało, ale można było robić grilla na cylindrze.

"Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..."