tomek19877 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Witam,moto to cbr 600 f4,problem polega na tym ,że odczuwam na rączkach kierownicy a także nóżkach jak i baku dziwne drgania (wibracje)przenoszone z silnika.dzieje się to również podczas postoju na zapalonym moto,jak dodam sporo gazu moto wibruje,więc jakiekolwiek łożyska wykluczam,problem pojawil się niedawno i jest męczący podczas jazdy gdyż występuje mrowienie na dłoniach i stopach po kilku kilometrach.podobno może to być wina napinacza rozrządu ale nie słychać go jakoś strasznie głośno,wszytskie śruby mocno dokręcone,tłumik oryginał jedyne co to ostatnio wymieniałem pompke paliwa, w zeszłym sezonie było synchro gażników ,wymiana świec i regulacja zaworów ,z silnika nie słychać niepokojących dżwięków.Prosze o porady i sugestie. Edytowane 5 Maja 2012 przez tomek19877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 który to Twój motocykl? Bo jak pierwszy to wibracje są jak najbardziej normalne. Z mojego motocykla jak zsiądę to "mrówki" chodzą po całym ciele ;) taki urok. A nie łatwiej przejechać się nie innym, podobnym motocyklu i porównać ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Żaden urok, ja nie doznaje żadnego mrowienia w rękach czy stopach. Fakt, wibracje występują na pewnym poziomie obrotów ale nie tak żeby to doskwierało jak wyżej opisał autor tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19877 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 to moje 2 moto nic jeżdże dalej i zobacze czy to sie nsila czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 1. Sprawdź rozrząd 2. Czy na wciśniętym sprzęgle jest to samo Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Podepne się. U mnie CBR 600F2 wpada w wibracje powyżej 7 tyś obr - drży jak WSK.Czy to zła synchronizacja gaźników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly127 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Miałem podobnie w Suzuki GSXR750 z 99r ja wymieniałem cały rozrząd z napinaczem i problem nie ustąpił zastanawiałem się nad łożyskiem w główce ramy , ale ju,ż nie zdąrzyłem sprawdzić bo moto sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Dodam że u mnie ta przypadłość pojawiła się po zmianie oryginalnej kierownicy na kierownicę od VFR 750. Czy to może być przyczyną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi