Istquai Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Cześć, wczoraj moto odpalałem chodzilo dobrze. Dzisiaj zmieniłem wiązkę elektryczną i moto już nie odpala, nie ma iskry. Od czego zacząć sprawdzać? Dodam, że starej wiązki nie mam możliwości wrzucić bo jest pocięta i roz**bana. Motocykl: CBR 600 PC23 Zapłace 30zł komuś kto napisze mi po kolei na jakich kablach jakie ma być napięcie i co po kolei sprawdzać. Nie chcę wieźć moto do elektryka bo wymieni wszystko i zapłace 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 To powiedz mi jak Ty przełożyłeś tą wiązkę skoro nie wiesz, gdzie i jakie ma być napięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Istquai Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Powypinałem poprostu kostki i powpinałem z nowej wiązki i tyle... Wrzucam schemat do CBR. Może coś pomoże.http://istquai.com.pl/schemat%20DOBRY!.jpg Edytowane 3 Maja 2012 przez Istquai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Opcja pierwsza, zamontowałeś niewłaściwą instalacje (rocznik nie ten lub typ motocykla) albo druga, masz coś nie halo z guzikiem odcięcia zapłonu na kierownicy. Jeśli dobrze widzę to wg schematu nie odcina rozrusznika tylko zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 To teraz porównaj ze starą wiązką podłączenia czujników stopki , luzu albo przechyłu - któryś pewnie miałes niesprawny i zmostkowany w starej instalce . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Istquai Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Dodam że w tej nowej wiązce nie ma dwóch pinów w kostce od modułu. Od stopki bocznej i biegu jałowego (luzu). Czy to może wpływać na brak iskry? Wyczytałem gdzieś żeby podłączyć mase do tych dwoch pinow z modułu odpowiadających za czujnik stopki i czujnik neutrala Edytowane 4 Maja 2012 przez Istquai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Najpierw upewnij się czy w starej instalacji te czujniki były masowane w pozycji włączonej czy też wyłączonej . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Istquai Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Zielono-biały kabel wylatujący z modułu biegnący do czujnika stopki był połączony z zielonym kablem (masa).Zaznaczyłem na obrazku.http://istquai.com.pl/schemat.jpg Edytowane 4 Maja 2012 przez Istquai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wygląda na to że ma być zmasowany , możesz wstępnie przez żarówkę (np . wykorzystaj kierunkowskaz) . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Niech pójdzie na skróty i najpierw zmostkuje te czujniki żeby tymczasowo ominąć potencjalne przyczyny a potem się zacznie eliminacje. Tylko jeśli dobrze pamiętam to czujnik stopki i luzu odcinają też rozrusznik żeby nie pociągnęło motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Istquai Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 To co lepiej zrobić? Zmostkować te dwa piny z modułu czy zmasować je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ze schematu wyraźnie wynika że się masują , ale przejrzyj go raz jescze po ja po łebkach patrzyłem . Jeżeli piny się masują to zmostkowanie nic ci nie da . Dobra , widze żeby działał to ma być połączony z przewodem masowym oznaczonym jako "G" . Masz go w kostce przy module. Nie widze czujnika luzu a bez tego tez może nie zapalić . Czekaj , czy ja dobrze rozumiem ,czy przewód "G" masz doprowadzony do modułu ? To jest masa , w tej instalacji . Musi być . I czy jesteś pewien odnośnie innych połączeń. Bo zaraz uwalisz moduł . Dobra , mozesz te dwa oznaczone na czerwono przez ciebie zmostkować . Efekt będzie identyczny jak zmasowanie. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Istquai Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) No tak, na obrazu zaznaczyłem jak miałem połączone w starej wiązce i moto odpalało. A mase wezmę z zielonego kabla. Czujnik luzu jest po prawej stronie, "Neutral Switch" Edytowane 4 Maja 2012 przez Istquai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Istquai Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 (edytowane) Zrobiłem tak jak napisałem wcześniej i nic nie dało. Coś ewidentnie nie łączy bo wcześniej krecił rozrusznikiem a teraz nawet nie kreci rozrusznikiem ;/ Można jakoś sprawdzić moduł czy jest sprawny? Edytowane 8 Maja 2012 przez Istquai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Może kup instalacje do właściwego modelu... Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi