Travisalo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam za kilka dni biorę się za wymianę wydechu i mam takie pytanko, czy będzie potrzebna jeszcze np: regulacja gaźników i będę musiał maszynę oddać do jakiegoś profesjonalisty, czy sam wraz z instrukcją mogę to zrobić w zaciszu garażu.dzięki za odpPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 a w jakim moto chcesz wymieniać wydech ? tak po wymianie będzie konieczna regulacja Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Travisalo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 w yamasze xvs 950, bo wydech fabryczny to kompletna porazka, brzmi jak jakis skuter i nadszedl jego czas heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 A czy przypadkiem Twój bike nie jest na wtrysku? Który to rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Travisalo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 2010 i chyba jest na wtrysku, w takim razie nie bedzie potrzebna chyba regulacja prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jeśli to będzie dedykowany wydech, to nie trzeba nic robić. Jeśli pusta pucha to komp może sobie nie radzić i potrzeba będzie Power Comandera. Tak że lepiej kup coś "nie pustego" a będą mniejsze wydatki i lepszy dzwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Travisalo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 dziekuje bardzo za pomoc i odp, tak wydech bedzie dedykowany, wiec mam nadzieje ze uda mi sie go zamontowac i bede mogl w koncu zamiescic jakies zdjecie na forum ;)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jeśli dedykowany to na pewno sobie poradzisz :happy: . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Mam nadzieje że nowy układ przewiduje sondę-dy lambda które zapewne w seryjnym są. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Travisalo Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 tak nowy wydech będzie miał sondę.A teraz tak z innej beczki, to może zaczne od początku. Do wawy przeprowadziłem sie 2 miechy temu a nowy wydech przyjedzie w piątek. poza 1 śrubokrętem nie mam tutaj kompletnie żadnego zaplecza i możliwości wymiany samemu. jasne że mogłbym oddac do serwisu zapłacic i miec to gdzieś, ale nie na tym to chyba polega. nie jestem mechanikiem ale bardzo bym chciał zacząć grzebać i powoli się uczyć takich podstawowych spraw. i stad moje pytanie czy bylby ktos tak mily i pomogl mi w tym wszystkim? znaczy siewymontowac stary i zamontowac nowy wydech :)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartman Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam!Podłączam się pod temat. Chcę wymienić seryjny wydech w swoim suzuki gsr600. Kompletnie nie podoba mi się seryjny, oprócz "efektów wizualnych" jest cholernie ciężki. Planuję wyrzucić standardowy tłumik(niby podwójny) i założyć taki króciótki(leo-motogp). Z tego co się orientowałem to nie będzie to miało wpływu na zmianę obrotów silnika, jak również niczego nie trzeba będzie później regulować(motor mam na wtrysku). Moje pytanie brzmi: czy to prawda, iż nic się nie zmieni po wymianie tłumika, w takim przypadku jak opisałem. Dodam tylko, że nie zamierzam niczego zmieniać w kolektorach, katalizatorze, itp. tylko końcówka wydechu. P.s. dedykowane wydechy do GSRa są drogie(minimum 1000zł), poza tym wszystkie są podwójne(mają 2 kominy/puszki) a ja chcę jedną, czy nie będzie to problem> ? Z góry dzięki za pomoc, pozdro600!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Na to pytanie odpowie Ci tylko inny użytkownik GSR-a który zmienił wydech na przelot. Ale z reguły układy wtryskowe sobie nie radzą z taką zmianą i konieczna jest kosztowna wizyta w serwisie w celu ustawienia map pod nowy wydech. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi