miciesz Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wiatm! To mój pierwszy temat na forum, jednocześnie pierwszy post :) Chciałbym serdecznie przywitać wszystkich fanów "dwóch kółek". Na wstępie pragnę poinformować, że dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami. Uważam, że istotne może być również, że nie należę do osób najmniejszych :) tzn. mam 105 kg, 185 cm wzrostu. Pytanie jakie kieruję dotyczy "maszyny" Suzuki GN 400, z rocznika 1982. Mam okazję zakupić ten motocykl za 3000 zł. Ma on przebieg 70 000 km. Stad moje pytanie. Czy warto kupić ten motocykl? Rozumiem, że nie można tego stwierdzić w 100% za pomocą komputera, ale czy przedstawiony motor jest wart podanych przeze mnie pieniędzy, czy jako pierwsza maszyna, będzie się nadawał? Zdaję sobie sprawę, że nie należy on do "najświeższych" ale na początek nie chciałbym/nie mogę zbyt dużo zainwestować. Proszę o cenne wskazówki/rady. Z góry dziękuję za pomoc, przyznam, że potrzebuję opinii fachowców :) Poniżej załączam link do aukcji. http://otomoto.pl/su...n-M3114829.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miciesz Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wiatm! To mój pierwszy temat na forum, jednocześnie pierwszy post :) Chciałbym serdecznie przywitać wszystkich fanów "dwóch kółek". Na wstępie pragnę poinformować, że dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami. Uważam, że istotne może być również, że nie należę do osób najmniejszych :) tzn. mam 105 kg, 185 cm wzrostu. Pytanie jakie kieruję dotyczy "maszyny" Suzuki GN 400, z rocznika 1982. Mam okazję zakupić ten motocykl za 3000 zł. Ma on przebieg 70 000 km. Stad moje pytanie. Czy warto kupić ten motocykl? Rozumiem, że nie można tego stwierdzić w 100% za pomocą komputera, ale czy przedstawiony motor jest wart podanych przeze mnie pieniędzy, czy jako pierwsza maszyna, będzie się nadawał? Zdaję sobie sprawę, że nie należy on do "najświeższych" ale na początek nie chciałbym/nie mogę zbyt dużo zainwestować. Proszę o cenne wskazówki/rady. Z góry dziękuję za pomoc, przyznam, że potrzebuję opinii fachowców :) Poniżej załączam link do aukcji. http://otomoto.pl/su...n-M3114829.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 witaj chociaż powitalnie jest gdzie indziej :D myślę że w tych pieniądzach można go wsiąść a pewnie przy kupnie jeszcze ze 2 -3 stówki urwiesz z ceny , poproś ziomka o więcej zdjęć Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 O samym motocyklu Ci nie powiem, moge najwyżej podpowiedzieć jak szukać motocykla.Porównaj sobie ceny na allegro. Potem sprawdź czy do tego motocykla w ogóle są dostepne części. Np: wpisując w wyszukiwarkę popularny model "fazer" wyskakuje 60 strona z częściami.wpisując GN 400 wyskakują - 3 To oznaka że motocykli jest mało i są mało popularne. Musisz się przymierzyć do motocykla, bo wydaje mi się że to mała maszyna i możesz trochę śmiesznie na niej wyglądać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miciesz Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Dzisiaj jadę go oglądać z ojcem. Jak wygląda sprawa z rejestracją? Na zdjęciach widać, że koleś jeździ na białych blachach. Czy będę miał jakieś problemy z przerejestrowaniem? Nie da się ukryć, że to motocykl 30 letni. Są jakieś podatki za tak stare motocykle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miciesz Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Dzisiaj jadę go oglądać z ojcem. Jak wygląda sprawa z rejestracją? Na zdjęciach widać, że koleś jeździ na białych blachach. Czy będę miał jakieś problemy z przerejestrowaniem? Nie da się ukryć, że to motocykl 30 letni. Są jakieś podatki za tak stare motocykle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 nie będzie problemów standardowa procedura Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Te "białe" to normalne tablice ;) Jeżeli chodzi o wiek motocykla to masz 50 % tańsze OC w PZU i nie musisz rejestrować jako zabytek. Przynajmniej tak miałem z samochodem Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez niwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 miałem takie moto 2 sezony , bardzo wdzięczna maszynka. Moja miała ten mankament ,że ciężko paliła na rozgrzanym silniku. Latem i przy starterze na ,,kopkę" potrafiło dać to się we znaki, mocy za dużo nie ma ale w końcu to 400setka . Wspominam bardzo miło jak masz jakieś pytania wal na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Singiel ? Jeżeli tak to zapytaj się o spozycie oleju na 1000km . Za 2,5 może być , jeżeli jest do rejestracji . Ja zarejestrowanego GS500 opchnąłem za 2700 . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 odezwij się na PW , miałem takie moto , pisałem w tym temacie ale chyba w innym dziale i zniknął mój post;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miciesz Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Byłem oglądać motocykl i okazało się, że jego stan techniczny pozostawia wiele do życzenia. Tata poprosił kolegę, który "zna się na rzeczy" i odradził nam kupno tego sprzętu. Jeszcze raz wielkie dzięki! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi