wirer Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam jak w temacie mam problem z fzr-ą. po zakupie motoru przejechałem 1kkm i oddałem go do ustawienia zaworów do mechanika w Lbn i przy odbiorze wyskoczył mi z tekstem ze mam wałek rozrządu ssący od innego modelu a panewki od innego i ze w ogóle jak on to rozebrał to były panewki poluzowane tak ze odkręcał je palcami i mam teraz zonka gdyż zabrałem od niego rzekomo ustawiony motocykl ale prze nagrzaniu poprostu gaśnie mi silnik nie ma mocy i wogule ciężko chodzi a nie chce mi sie wierzyć ze sa inne walki a inne panewki pytanie co z tym zrobić i jak sprawdzić panewki z walkiem i czy przy złe ustawionych zaworach i za mocno dokręconych panewkach od wałka ssącego moto będzie się grzało czy nieProszę o jakieś porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Porada jest tylko jedna, oddałeś sprawny motocykl a odebrałeś zepsuty, oddaj go i niech naprawia aż będzie dobrze. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Panewki z wałkiem sprawdza się przy użyciu "plastic gauge" i serwisówki Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wirer Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zabrałem moto bo facet zacz mi wyjeżdżać z tekstami ze trzeba szlif walka robić ze utwardzany jest na wskroś a nie powierzchniowo wiec zabrałem bo bi mydlił oczy pojęciami o których ja mam wiedzę a porostu odczułem ze niema pojęcia o tym jutro rozbiorę dekiel i zajrzę do środka oraz zobaczę co z rozrządem mi popierniczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 pewnie chciał Ci przekazać to, że głowica się zaciera.Jedyne wyjście szukać drugiej. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 specjalistow mamy w kraju od motórów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam jak w temacie mam problem z fzr-ą. po zakupie motoru przejechałem 1kkm i oddałem go do ustawienia zaworów do mechanika w Lbn i przy odbiorze wyskoczył mi z tekstem ze mam wałek rozrządu ssący od innego modelu a panewki od innego i ze w ogóle jak on to rozebrał to były panewki poluzowane tak ze odkręcał je palcami i mam teraz zonka gdyż zabrałem od niego rzekomo ustawiony motocykl ale prze nagrzaniu poprostu gaśnie mi silnik nie ma mocy i wogule ciężko chodzi a nie chce mi sie wierzyć ze sa inne walki a inne panewki pytanie co z tym zrobić i jak sprawdzić panewki z walkiem i czy przy złe ustawionych zaworach i za mocno dokręconych panewkach od wałka ssącego moto będzie się grzało czy nieProszę o jakieś poradyJezeli jesteś pewien że to jakiś kowal to podaj kolegom łaskawie dane tego profesjonalisty :bigrazz: Kiedys burak z nasypowej (chyba 26 - taki warsztacik od rzeźby w głowicach w podwórku) we Wrocławiu miał mi "wyrzeźbić " zawory . Zamiast kopnąc mnie w dupe , podjął się zadania . Ja wiedziałem że bedzie to niełatwe , choćby dlatego że trzeba było określić długość trzonka (oryginały pogięte) , a majstrowi nie chiałem psuć humoru swoimi mądrościami . Materiał wejściowy sie znalazł , no to kolo zaczął rzeźbić , na początek zrobił za długie , potem źle złapał zamek . Koniec końców byłem w plecy stówe i 2 tygodnie no i wylądowałem w motorlandzie po zawory z fabryki za 360zł / komplet ssących. Nie opłaca się rzeźbić. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi