Patro017 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam!Posiadam Honde NX 650 i mam problem z iskrą. Proszę o pomoc. opisze całą sytuacje A wiec tak... Wymieniałem łańcuszek rozrządu wraz z napinaczem i ślizgami. Po złożeniu było wszystko ok lecz ciężko zapalił na początku łapał tylko na sekunde takie jakby strzały aż w końcu załapał, chodził idealnie... odpalał bez problemu na ciepłym silniku, aż do momentu gdy odstawiłem go do garażu. Po 4godz próbuje odpalić a tu tylko strzał jakby w tłumik i koniec brak iskry.Od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam!Posiadam Honde NX 650 i mam problem z iskrą. Proszę o pomoc. opisze całą sytuacje A wiec tak... Wymieniałem łańcuszek rozrządu wraz z napinaczem i ślizgami. Po złożeniu było wszystko ok lecz ciężko zapalił na początku łapał tylko na sekunde takie jakby strzały aż w końcu załapał, chodził idealnie... odpalał bez problemu na ciepłym silniku, aż do momentu gdy odstawiłem go do garażu. Po 4godz próbuje odpalić a tu tylko strzał jakby w tłumik i koniec brak iskry.Od czego zacząć?Od wymiany świecy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 obczaj przewody wychodzące z pod lewego dekla, sprawdź kostki/ łączenia i wszelkie załamania. Jeśli tam jest ok to musisz pomierzyć uzwojenia wg serwisówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patro017 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Świeca ok kostki i kable też.A gdzie znajdę taka serwisówkę... może ma ktoś link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś się po 19 na PW, na 90% takową posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patro017 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 witam ponownieSprawdzałem już wszystkie przewody i niby sa ok ale te kable od impulsatora? które wychodzą z prawego dekla... tam nie ma prądu? Nie wiem czy wgl powinien być czy nie?Jestem troszkę laikiem z elektryki także proszę o wyrozumiałość i oczywiście jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 skoro jestes laikiem , to z kad pewnosc ze rozrzad zlozony prawidlowo na znaki ? to jest tylko posrednia przyczyna , sciagnij manuala tam bedziesz mial opisane jakie rezystancje i napiecia maja byc na uzwojeniach. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi