kebabowy Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam,kupiłem kawasaki zxr 400 motocykl był w bardzo dobrym stanie i w świetnej kondycji,wszystko było pięknie ładnie dopóki musiałem wyjechać na jakiś czas za granice,przed wyjazdem wymieniane były w nim filtry i płyny wróciłem normalnie na kołach do garażu i odstawiłem nie spuszczałem żadnych płynów no i później wyjechałem :blush: minęły ponad 2 lata motocykl stoi jak stał nieruszany nie odpalany dodam ze garaż jest ogrzewany,zwracam się do was z takim pytaniem co muszę na dzieńdobry przy nim zrobić po tak długim czasie nie odpalania go nie mam zielonego pojęcia o motocyklach więc proszę o pomocccccc!!!!! :blush: :blush: :blush: z góry bardzo dziękuję za rydy :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Sprawdzić akumulator, świece, nalać nowe paliwo, zmienić olej, dokonać całkowitego przeglądu. Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ale Ty już podejmowałeś próbę i się nie udało, czy pytasz profilaktycznie? Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 akumulator nowe paliwo, olej, i jazda Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kebabowy Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dzięki wam za pomoc!!! :biggrin: :biggrin: ,ja go nie odpalałem jeszcze bo się boje ze jak odpale odrazu po tak długim czasie to jeszcze gorzej cos popsuje :blush: zrobię tak jak mi napisaliście tylko muszę znaleźć jakiegoś dobrego zaufanego mechanika co mi w tym pomoże a nie zrobi na kase i jeszcze coś schrzani czy części podmieni na podróbki :huh: zobaczymy co z tego wyjdzie :) jeszcze raz dzięki :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 ... części podmieni na podróbki :huh: ...bez obaw do motocykli nie robia podrobek... :rolleyes:pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Kebabowy , nie schizuj . 2 lata to nie 20 lat . Naładuj aku i odpal , przed kręceniem użyj pozycji "pri" w kraniku , jezeli odpali to przstaw kranik w normalne połozenie.Módl się o to żeby ci gumowe elementy w układzie paliwowym nie poleciały , ale to wyjdzie w praniu , po odpaleniu . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Kebabowy - wymien olej, wache i przekrecajac kluczyk poczekaj az pompa paliwa przestanie pracowac. Dla pewnosci jeszcze raz przekrec kluczyk i odpal. Jak odpali to spoko - przydaloby sie wyregulowac zawory, bo w tym sprzecie byly robione prawie z gliny, a jak nie odpali to wypadaloby wyczyscic gazniki. Ale raczej odpali. Jakbys potrzebowal serwisu to daj znac na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kebabowy Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dzięki panowie za te rady :wink: , przetransportowałem moją kawe do mechanika poleconego od kolegi niby :dry: naładował akumulator przekręcił stacyjke i motocykl normalnie próbuje odpalić chechła chechła ale nic :blink: dzwoniłem dzis do niego to mówi ze prubuje sie dowiedziec jaka jest przyczyna mam nadzieje ze ogarnie temat i nic gorzej nie popsuje :ohmy: jak coś się dowiem co wykombinowal czy odpalił to napisze jaka byla przyczyna :huh: jeszcze raz dzięki za pomoc :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Pieniążki pewnie i tak polecą na olej, filtry, nową benzynę, zawory, świece, kable, cewki, lakierowanie i co tam jeszcze mechanik wymyśli :P Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Co po wymianie plynow sprzed dwoch lat? I tak trzeba je znowu wymienic...Jakbym dostal go na warsztat to i tak na dzien dobry w gre wchodzi wymiana oleju + filtr i plyny hamulcowe przynajmniej + czyszczenie gaznikow i regulacja jak stal dlugo. To jest minimum do odpalenia i normalnego uzytkowania.Zacznie jezdzic to poleca pewnie tez uszczelniacze, ale to potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kebabowy Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Masakra :blink: :blink: no nic najwyżej mortadela i smalec 3 miesiące w lodówce ale motorek musi działać :mellow: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kebabowy Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 No i motocykl odpalił :biggrin: mechanik rozebrał go i nie dochodzi paliwo do pompy zrobił prowizorkę z pompy innej i normalnie odpalił i chodził poczyścił gaźnik wymienił filtry płyny świece jak wymieni pompę ,się zobaczy czy coś jeszcze :)jeszcze zostały te zawory do wyregulowania na pewno :rolleyes: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi