niwy Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Siemanko, posiadam motocykl FZS 600 '98. W tym sezonie zauważyłem skokowy ruch klamki. Dodatkowo klamka jest bardzo miękka. Spokojnie można docisnąć ją do manetki. Przewody mam w stalowym oplocie, bez trójnika. Poczytałem inne tematy i diagnoza zdaje się jest prosta - pompa do wymiany. Niby nic, ale... mój motocykl nie posiada owiewki na której są seryjnie montowane lusterka. Stara pompa posiada wejście na lusterko i właśnie takiej pompy szukam.Poradźcie mi pompę hamulcową, z miejscem na lusterko i ze zbiorniczkiem.Obecna pompa posiada oczko, które nie jest widoczne dla kierowcy i mnie wkurza. PS: nie chcę zakładać dodatkowych uchwytów na lusterko na kierownicę.PS2: i możliwie niskim kosztem (200zł max) PzdrNiwyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 szukaj od motocykli które wychodziły w dwóch wersjach w owiewkach i bezprzykładowo od mojego zr7s Ci podejdzie, ma miejsce na wkręcenie lusterkadodatkowo: hornet, bandit, z750:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Też na to wpadłem. Ale szukam pompy z oddzielnym zbiorniczkiem. Widocznie nie dość dokładnie opisałem czego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Szukaj na allegro Twojego modelu na części i pytaj o pompke .Ja zawsze wszystkie cześci tak znajdowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 google translate. Przetłumacz sobie to co napisałem i wtedy odpowiedz. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 NIe ma problemu:) chciałem Ci tylko powiedzieć że na allegro najszybciej to znajdziesz szukając w motocyklach na części... a to juz sprzedającemu wytłumaczysz co dokładnie potrzebujesz nie mi:)PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Uwierz mi że przeszukałem allegro i jedyna jaką znalazłem to pompa od w miarę nowej z750. Niestety jest za droga i mało ich. Skończyły mi się pomysły. Dlatego próbuję zapytać na forum. Ale chyba kupię pompę i przeboleję to mocowanie lusterka i gdzieś je wcisne na kierownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 A nie patrzyłeś na Ebay? W Anglii takich gratów jest cała masa, a funciak teraz przystępnie stoi. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 od teodora się właśnie dowiedziałem że 90 % ducati ma takie pompy. Także teraz mogę się wziąć za szukanie. PS: nie pij tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 problem jest jednak większy niż mi się zdawało.Także chyba odpuszczę i poszukam pompy od sporta (z oddzielnym zbiorniczkiem) a to lusterko na oddzielnym uchwycie.Polecacie jakieś pompy ? cena max 150zł niestety Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Odświeżam.Niestety pompy nadal niema. Miało być pięknie a wyszło jak zwykle. :)Ale pytanie mam inne:Gdzie w FZS 600 '98 znajduję się czujnik światła stopu dla przedniego hamulca?Jak kupię pompę od zupełnie innego modelu to jak to pogodzić. Może trochę późno, ale teraz dopiero na to wpadłem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Tamta pompa bedzie miala wlasny czujnik, ktory tylko trzeba odpowiednio podlaczyc. Nie ma tak zeby bylo tanio, dobrze i szybko - z czegos trzeba zrezygnowac.Daj albo wiecej kasy za pompe, albo zrezygnuj z ktoregos z wymogow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jesli nie przeszkadzałoby Ci by zbiorniczek płynu był zintegrowany to mogę Ci klasycznego Brembosa zaproponować. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 lans musi być. Musi być zbiorniczek. Ale dzięki za propozycję.W sobotę bazar, może coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ok, Pompa jest.Teraz mam pytanie, bo brakuje pewnego elementu.To część do której podłącza się przewód gumowy od zbiorniczka. [foto niżej]Jak się to fachowo nazywa? (pompa od motocykla Triumph ST1050 - Nissin) Dzięki z góry Mam nadzieję że to błacha sprawa, chcociaż przywykłem do tego że zawsze mam pod górę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi