junks10 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Właśnie rozebrałem silnik od SHL m04 i okazało się, że cylinder ma dwie głębokie rysy. Rysy zrobił wysunięty sworzeń, są na tyle głębokie że szlif cylindra ich nie usunie. Czy jest jakiś sposób aby to naprawić - poza tulejowaniem. Zastanawiam się nad tym czy jest możliwość zaspawania tego i przetoczenia. Sam o czymś takim nie słyszałem ale może ktoś już przerabiał ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Poszukaj używki do szlifu to juz jest kaplica... szkoda zachodu w jakiekolwiek naprawy poza tulejowaniem Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 O spawaniu zapomnij, jesli cylinder jest ladny (ma wszystkie zeberka) to oplaca sie go tulejowac bo znalezc uzywke z wszystkimi zeberkami nie jest tak latwo. Innej metody naprawy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piroo Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Jak koledzy napisali raczej nic nie da się z tym zrobić najlepiej i najtaniej znajdź drugi cylinder dobierz tłok i zrób szlif cylindra pod tłok i będzie śmigać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junks10 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No nie wiem czy tak najtaniej, ostatnio na allegro był cylinder od SHL m04 za ponad 500zł (stary do szlifu) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ludzie mają fantazję co do ceny niejednokrotnie !!! Poszukaj z innych zródeł ? Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi