Casual87 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam wszystkich :) Zakladajac pierścionek na tłoka zaóważyłem ze ma on małą literke "R"Czy jest jakaś różnica w takim razie góra dół??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudiusz Slezak Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Hej, to zdaje się oznaczenie kształtu pierścienia http://www.mar-mot.pl/index.php?tPath=110_106_136 a zatem, strona nie ma znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Znaczkiem czyli w tym wypadku "R" do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Hej, to zdaje się oznaczenie kształtu pierścienia http://www.mar-mot.p...ath=110_106_136 a zatem, strona nie ma znaczenia. zastanów się czy swoim postem nie wprowadzasz kolegi w błąd, robisz to celowo? Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudiusz Slezak Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Co do zasady, to zakłada się oznaczeniami do góry, ale w tym przypadku - pierścienia prostopadłego - nie ma to wielkiego znaczenia. A jeśli ma, to jakie? Chętnie się czegoś dowiem. Oskarżeń o celowość nie rozumiem i pozostawiam bez komentarza. PS pamiętaj o dobrym ułożeniu pierścienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Co do zasady, to zakłada się oznaczeniami do góry, ale w tym przypadku - pierścienia prostopadłego - nie ma to wielkiego znaczenia.A jeśli ma, to jakie? Chętnie się czegoś dowiem. Oskarżeń o celowość nie rozumiem i pozostawiam bez komentarza. PS pamiętaj o dobrym ułożeniu pierścienia na poczekaniu wymyślasz nową terminologię ?ja na fotce widzę pierścień okrągły :biggrin: stosowany w silnikach 2T :biggrin: Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudiusz Slezak Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Skrót myślowy. Mówię o prostopadłości ścianek względem siebie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casual87 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 wlasnie mi mechanik samochodowy powiedzial tak samo ze literą do góry... Piotrze napisales ze kolega wprowadza mnie w błąd ale nic na temat pytania....To co oznacza ta litera??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Skrót myślowy. Mówię o prostopadłości ścianek względem siebie. :) sprawdź kolego nazwę tego działu i przestań stosować "skróty myślowe" Mechanika to nie jest Mniemanologia a w tym konkretnym pierścieniu ścianki nie są równoległe wlasnie mi mechanik samochodowy powiedzial tak samo ze literą do góry...Piotrze napisales ze kolega wprowadza mnie w błąd ale nic na temat pytania....To co oznacza ta litera???Rafael Ci już odpowiedział, producenci pierścieni w różny sposób je oznaczają popularne jest oznaczenie "T" lub napis Top ale zawsze tym znakiem w górę. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casual87 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 a wiec dziekuje kolegą za pomoc i wiedzę na przyszłość...jutro skladam maszyne i zaczynam docierać w końcu prawidłowo złorzony nowy kit. Pozdrawiam wszystkich i dziekuje Piotrze za dokladne wyjaśnienie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi