Benjamin Rabczak Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam ! . Mam małe pytanko a mianowicie czym pomalować a dokładnie jakim lakierem amortyzatory z przodu i z tyłu w WSK 125 . Chodzi mi o te spręrzyny z tyłu a z przodu o te rurkę .Ps. Remont WSK'i ! ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Myślę, że te sprężyny to normalnie, możesz pomalować zwykłym lakierem, uprzednio oczyszczając powierzchnię i dając podkład. A te rurki, to zależy z czego są?Kiedy zwykłe aluminium to też spokojnie, tę samą metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutek65 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 O ile mnie pamięć nie myli, to chyba oryginalnie było w chromie.Należałoby zerwać chrom, czy tez jego pozostałości, bo inaczej farba się złuszczy.Na sprężyny jakaś farba elastyczna po wyschnięciu. Np. poliwinylowa albo chlorokauczukowa.Na przód - dowolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 szukaj sprężyn w ładnym chromie lub oddaj do nałożenia nowej warstwy, inaczej nie ma sensu Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi