Benjamin Rabczak Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Witam ! . Mam małe pytanko a mianowicie czym pomalować a dokładnie jakim lakierem amortyzatory z przodu i z tyłu w WSK 125 . Chodzi mi o te spręrzyny z tyłu a z przodu o te rurkę .Ps. Remont WSK'i ! ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_rtu_r Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Myślę, że te sprężyny to normalnie, możesz pomalować zwykłym lakierem, uprzednio oczyszczając powierzchnię i dając podkład. A te rurki, to zależy z czego są?Kiedy zwykłe aluminium to też spokojnie, tę samą metodą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek65 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 O ile mnie pamięć nie myli, to chyba oryginalnie było w chromie.Należałoby zerwać chrom, czy tez jego pozostałości, bo inaczej farba się złuszczy.Na sprężyny jakaś farba elastyczna po wyschnięciu. Np. poliwinylowa albo chlorokauczukowa.Na przód - dowolna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 szukaj sprężyn w ładnym chromie lub oddaj do nałożenia nowej warstwy, inaczej nie ma sensu Quote http://czcross.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts