baddave Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Wiesz nie było by problemu gdybym miał koszt na nicasil i w ogóle.. Ale cylinder zrobię po kosztach i tłok daję dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ile kosztuje tuleja ? 400 zł ? W tej chwili masz nicasil za 550 zł w motozonie, kolega robił w kx 125 i po 25 mth wsadził nowy tłok sel A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baddave Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 No kosztuje 350 zł . Podaj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) pytanie tylko dokąd motozona wysyła cylindry? ponoc prawdziwy nicasil robią tylko w Langcourt w Anglii, a w Czechach dają jakis chrom techniczny(jak sie mylę to mnie poprawcie), kolega słał kiedyś do Belgii i jakoś po 1,5 sezonu ukruszył się ten nicasil przy oknie wydechowym(tam gdzie najbardziej dostaje), chociaż w innych miejsach trzymał wymiartuleja u Woryny do 200 czy 250 kosztuje 450zł, u pana Kazia we warsztacie zakładają i za 200zł, tyle ze potem są cuda z opadaniem tuleji w strone wału, kiepskiem wykonaniem okien itd. Edytowane 13 Lutego 2012 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 nakładanie nicasilu w 20letnim crossie to jest pomyłka, po sezonie zacznie się łuszczyć od strony wydechu, poniewaz taki cylinder jest już sto razy przegrzany i do cna przeżarty przez chemię ze spalin. Nowy nicasil- ok, ale w kilkuletnim motocyklu, i najchętniej czterosuwie (brak okien). Spadek mocy na tulei to jest MIT. Właśnie dlatego ktoś się krzywi jak ma kupić motocykl z tuleją, ja wręcz przecinie jak szukam jakiegoś crossa po regeneracji nicasilu to omijam. Bo jak się coś stanie to mam koszt wstawienia tulei. a tak tylko szlifu. Tuleje z motor techu są bardzo dobre i gdyby wymieniać tłoki z książkową częstotliwośćią to napewno nie trzeba robić szlifu co tłok. Sory, ale motocykl trzeba umieć wyregulować a nie zwalać słabsze osiągi na tuleję. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 nakładanie nicasilu w 20letnim crossie to jest pomyłka, po sezonie zacznie się łuszczyć od strony wydechu, poniewaz taki cylinder jest już sto razy przegrzany i do cna przeżarty przez chemię ze spalin. Nowy nicasil- ok, ale w kilkuletnim motocyklu, i najchętniej czterosuwie (brak okien). Spadek mocy na tulei to jest MIT. Właśnie dlatego ktoś się krzywi jak ma kupić motocykl z tuleją, ja wręcz przecinie jak szukam jakiegoś crossa po regeneracji nicasilu to omijam. Bo jak się coś stanie to mam koszt wstawienia tulei. a tak tylko szlifu. Tuleje z motor techu są bardzo dobre i gdyby wymieniać tłoki z książkową częstotliwośćią to napewno nie trzeba robić szlifu co tłok. Sory, ale motocykl trzeba umieć wyregulować a nie zwalać słabsze osiągi na tuleję. Sporo użytkoników Ci potwierdzi, że po wsadzeniu tuleji do cylindra motocykla traci na wigorze, wolniej się wkręca. Tuleja w 125 2t jest nieporozumienie i wielu doświadczonych mechaników zajmujących się naprawą cross'ów to potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Robiłem już kilka cylindrów w motor techu które fabrycznie były na Nicasilu w 125 2t KDX i 2xCRM DT, żadnego spadku mocy, przegrzewania czy innych wymyślnych rzeczy nie zaobserwowałem. Jeżeli miałbym robić jeszcze raz to bez wahania wstawiłbym znów tuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi