Bocius Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) (dodalem temat do Weteram, gdyz raczej niejest to nowoczesny motocykl czterosuwowy - jbc prosze admina o przeniesienie :) )Na poczatku sie przywitam (zrobilem to w odpowiednim dziale, ale nie zaszkodzi i tutaj), jestem Marcin i posiadam piekny i z dusza(!!!) motocykl Suzuki gsx 550 EF rocznik 88 (taki jak moj ;P ) taki jak ten http://photos04.otomoto.pl/photos/original/M3/01/23/M3012395_2.jpg Oddalem motocykl do warsztatu, gdyz motor ktory nabylem, kilka lat stal nieuzywany/ruszany. Jest problem z gaznikami, ktore ciekna i mechanik nie moze sobie z tym proadzic, cieknie cos od recznego ssania (wyalczy sie ssanie a paliwo i tak przelewa sie do gaznika i wycieka z motoru- czy cos w tym stylu, pod wzg mechaniki motocyklowej jestem zielony ;( ) i mechanik nie potrafi sobie z tym poradzic, i tu prosze o pomoc. Jak to rozwiazac? czy ktos sie z tym juz spotkal? z tego co znalazlem na internecie u mnie siedzi gaznik Mikuni BS30SSszukalem tego gaznika na allegro, ale chyba z powodu wieku nic nie znalazlem ;( jest jedynie mikuni BS32SS - czy on ew. podejdzie do tego motoru? LINK : http://motoallegro.pl/gazniki-suzuki-gs-550-650-850-mikuni-bs32ss-i2062658283.htmlwyczytalem tez ze moga to byc cieknace kraniki?? - (moto oddalem raczej do profesjonalnego warsztatu, z tym by sobie chyba poradzili??) i takie pytanie na marginesie:z tego co przeszperalem na forum podobniez sporo czesci zamiennych pasuje z gs500 prawda? (dodam ze lancuszek rozrzadu i wszytkie inne czesci eksplatacyjne zostaly wymienione, zostaly tylko te gazniki :( ) pozdrawiam M. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Bocius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Czy masz teraz motocykl w domu czy u mechanika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocius Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 u mechanika stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Gażnik BS32ss nie podejdzie Ci do tego motoru.Mikuni BS30ss TWIN to dwa gaźniki podwójne a BS32SS to cztery osobne gaźniki.Więc masz inne podłączenie do airboxa i do cylindrów.Co do cieknących gaźników to na początek niech mechanik wymieni zaworki iglicowe 2szt. i wyreguluje poziom paliwa w komorze pływaka powinno być 20,5 mm plus minus 1 mm.Co do kranika ja nie nie mam problemów z tym kranikiem-bardzo fajna konstrukcja a zestaw regeneracyjny można kupić na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocius Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 proxma Dzieki wielkie! :) jutro przekaze te informacje mechanikowi, mam nadzieje ze to rozwiaze problem ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi