Deebo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 ja używam procycle, sprawdza się, ale jak nie patrzysz na hajs to warto byłoby kupić coś z loctite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Loc troche za bardzo okrzyczany, chodzi raczej o jakość paczki, czy dobrze sie rozprowadza, zabezpiecza (tak zeby na chwile starczył a nie wysechł za chwile), stosunek cena jaość w miare rozsadny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Nie ma panowie złotej reguły, z mojej strony zwrócę uwage na dokładne oczyszczanie gwintu. Przy okazji zapytam szacownych kolegów, jakie kleje do gwintów stosują? Jakie polecacie gwintowniki?Ponieważ w temacie kleju do gwintów mogę coś powiedzieć - prawie każdą śrubę w HD traktuję tym specyfikiem, z czystym sumieniem polecam Loctite, bodajże 262 (na pewno kolor czerwony). Kiedyś kupiłem specyfik innej firmy, bo akurat nie mieli w sklepie, zaś sprzedawca twierdził, że nie ma różnicy w jakości i okazało się, że Loctite bije go na głowę. Jednak ważna uwaga - należy dawać go niewielką kroplę (chyba, że na gwinty o większej średnicy - wtedy 2-3 krople).Loctite zalecała serwisówka (przy silnikach Evo i Shovelhead), zaś w Twin Cam jedynie w niektórych miejscach. Ja używam go (prawie) zawsze i jak dotychczas nie zawiodłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 jest jeszcze loxealsprawdził się przy osadzeniu łożyska zamiast tulei w głowicy podkaszarki, przy gwintach tym bardziej daje radę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 do połączeń gwintowych, które dość często demontujemy lepiej użyć kleju niebieskiego, wg loctite to chyba 243 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi