tloczek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam! Kupiłem ostatnio Yamahe FZR 600. Przy próbie odpalenia strzela z wydechu oraz z gaźników prycha. W efekcie nie odpala. Świece sprawdzone - wszystkie walą tak jak powinny, benzynę dostaje na 100% Co to może być? Myślałem że to zapłon ale podobno w fzr zapłon jest ustawiony na stałe. Kolejność kabli mam chyba tak jak w książce serwisowej. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 a przy kupnie nie zauważyłeś niczego niepokojącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tloczek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja ja dostałem od rodziny w takim wlasnie stanie. Moto jeździłó po czym przestało odpalać i właśnie strzelało, dane było do mechanika on coś pogrzebał i jeździło i odpalało normalnie, ale czasami miało muła strasznego. Teraz znowu przestało palić i strzela i facet postawił w garażu i stalo 3 tyg i wzialem ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 wymień świece na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tloczek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Świece wymienione i nic nie zmienily - NGK CR9E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 to sprawdź zawory i ciśnienie sprężania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tloczek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Okazało się, że ktoś na odwrót przykręcił cewki... wiec podłączałem kable dokładnie odwrotnie! moto odpaliło od strzała. Jedyny mankament jest taki że ciągle ma 3000 obrotów a jak włączę światła spada do 2000 obrotów. A tak to w porządeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 zmniejsz obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Obrpty na luzie powinny być na poziomie 1200obr/min .Tak jak toowdie napisał zminiejsz obroty,nie wiem jak jest w FZR ale u mnie jest pokrętło pod lewą owiewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi