lukaszs99 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam. Mam skuter romet i jest to dwusów. Oczywiście chłodzony powietrzem. Mam taki problem, że po odpaleniu skutera w ogóle nie ciągnie powietrza do filtra. Gdy dodam gazu do ponad 8 tys. obrotów i przykładam rękę do wlotu powietrza do filtra w ogóle nic nie ciągnie. Dodam przy tym, że silnik szybko się nagrzewa. Dodam, że z filtrem jest wszystko ok. Dopiero co wymieniłem i ma przelot nawet jak w niego dmuchnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A ile to 50ccm ma Ci powietrza ciągnąć? Jak wszytko działa, to co się martwisz? ---I am here: http://maps.google.com/maps?ll=50.677371,21.751370Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszs99 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Właśnie narazie wszystko działa skuter jest na dotarciu i jest słabszy niż był na poprzednim tłoku, dlatego wolałbym być ostrożny. Mam jeszcze pytanie: Czy silnik ciągnie cały czas stałą ilośc powietrza, czy im bardziej jest nagrzany to ciągnie więcej? Czy może to zależy od prędkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Eh... A po co ci te informację? Jak jest zimny, na ssaniu ograniczona jest ilość powietrza.Odczep się do tego filtra, po prostu sprawdzaj czy jest czysty. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Właśnie narazie wszystko działa skuter jest na dotarciu i jest słabszy niż był na poprzednim tłoku, dlatego wolałbym być ostrożny. Mam jeszcze pytanie: Czy silnik ciągnie cały czas stałą ilośc powietrza, czy im bardziej jest nagrzany to ciągnie więcej? Czy może to zależy od prędkości? Czym bardziej otwarta przepustnica tym wiecej dostaje powietrza i paliwa, logiczne, a to że nie czujesz jak silnik zasysa powietrze przez silnik o niczym nie świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 To nie diesel :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Mam skuter romet i jest to dwusów. Oczywiście chłodzony powietrzem. Mam taki problem, że po odpaleniu skutera w ogóle nie ciągnie powietrza do filtra. Gdy dodam gazu do ponad 8 tys. obrotów i przykładam rękę do wlotu powietrza do filtra w ogóle nic nie ciągnie. Dodam przy tym, że silnik szybko się nagrzewa. Dodam, że z filtrem jest wszystko ok. Dopiero co wymieniłem i ma przelot nawet jak w niego dmuchnę.Skutery do których ktoś montuje nieodpowiedni filtr ( np:jakiś chiński stożek) często mają problemy z odpalaniem bo nie mogą zassać paliwa (podciśnienie jest zbyt małe) Wystarczy że przesłonisz szmatą lub ręką dolot i silnik zapala. Może wyciągniesz z tego odpowiednie wnioski :) Edytowane 12 Stycznia 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi