bonhart88 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Arai ma oficjalną sprzedaż w PL i sobie wygooglaj gdzie najbliżej, a ceny 1,5-3,5tyś zł Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez bonhart88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raciaty Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Jeśli o Schubertha chodzi to ja pomykam od 2008r. w takim http://www.motogen.p...-2008,art8.html (S1 Pro), z perspekywy czasu mogę powiedzieć, że kask jest komfortowy, w miarę cichy, ale cudów nie ma (dodatkowo używam zatyczek do uszu - zwykłe 3M i wtedy robi się naprawdę ciiicho) po kilku sezonach nie widać oznak zużycia, szybkę łatwo się demontuje, środek (górną część wyściółki) można wyjąć i uprać, nie ma jakiś nieprzyjmnych doznań zapachowych mimo intensywnego używania (jeżdżę w kominiarce). Generalnie jest O.K. Przed zakupem rzeczywiście trzeba jakiś czas w nim pochodzić - chciałem kupić rozmiar L (po prostu mi pasował) ale sprzedawca upierał się, że odpowiedni będzie M, posłuchałem go i dobrze zrobiłem, kask z czasem lekko się dopasował i dziś leży jak należy. Blenda chroni w miarę dobrze przed słońcem i naprawdę się przydaje.Minusem może być jedynie zbyt nisko poprowadzona górna krawędź szybki, przydałby się jeszcze chociaż 1cm pola widzenia ale dotyczy to tylko jazdy w bardziej sportowym stylu np. na torze gdzie trzeba się mocniej pochylić czy rozciągnąć na baku. Do jazdy turystycznej wszystko jest O.K.Jeśli masz możliwość przymierzenia gdzieś Schubertha to go przymierz i zdecyduj sam co pasuje najlepiej (gwiazdkami, a właściwie ich brakiem w brytyjskim teście za bardzo bym się nie przejmował, Angole bywają ekscentryczni i często chcą być oryginalni, co nie zawsze jednak im wychodzi) :banghead: Po kolejnych miesiącach użytkowania awarii uległa szyba, ułamał się taki mały kawałek plastiku co nie pozwalało unieść szyby maksymalnie do góry bo wypadała z prawego mocowania. Można było uchylić szybę tak na 70%. Konieczne było kupienie nowej, poza tym reszta O.K. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Raciaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erell Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Ja mogę wam polecić SHARK RACE R PRO posiadam ten kask od początku sezonu i jestem jak na razie z niego barrdzo zadowolony. Świetna widoczność (spore kąty widzenia) szybka chodzi dość sztywno i nie lata gdy jest otwarta, wyśmienita aerodynamika przy większych prędkościach i rewelacyjna wentylacja 5 gwiazdek Sharpa. Jedyny minus to że jest dość głośny i bez zatyczek tylko w krótkie trasy. Można w nim nosić okulary. Obecnie nie chce już żadnego innego. Kupiłem go za 1500 z ogonkiem. Gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakan Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ja mogę wam polecić SHARK RACE R PRO posiadam ten kask od początku sezonu i jestem jak na razie z niego barrdzo zadowolony. Świetna widoczność (spore kąty widzenia) szybka chodzi dość sztywno i nie lata gdy jest otwarta, wyśmienita aerodynamika przy większych prędkościach i rewelacyjna wentylacja 5 gwiazdek Sharpa. Jedyny minus to że jest dość głośny i bez zatyczek tylko w krótkie trasy. Można w nim nosić okulary. Obecnie nie chce już żadnego innego. Kupiłem go za 1500 z ogonkiem. Gorąco polecam.Tez się przymierzam do Sharka na tor.A czym się różni model Race R od Race R Pro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Nie wiem, ale PRO brzmi lepiej i jest drozszy i taki chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakan Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Nie wiem, ale PRO brzmi lepiej i jest drozszy i taki chcę! Lanser :biggrin: Są na Łopuszańskiej.No są ale R bez Pro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 roznia sie spojlerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 A to i tak trzeba kupić w UK, w ghostbikeW intercarsie cena zaporowa:2600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakan Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Sprostowanie: na Łopuszańskiej są jeszcze 4 szt Shark Race R PRO w rozmiarze L, ale szybko schodzą , bo jest promocja. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakan Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Yes :biggrin: Ostatnia M-ka, ale czarna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 No to ja podzielę się odczuciami z użytkowania Schubertha S2 .Wcześniej miałem Sharka S500. Kask po "ułożeniu" był wygodny ,łatwo się zdejmował.Mankamentem jak dla mnie był brak możliwości zamknięcia górnej wentylacji ,co w chłodniejsze dni kończyło się katarem no i przy większych prędkościach głowa latała. Jako że latam głównie turystycznie ważny jest dla mnie komfort,więc postanowiłem zainwestować.Wybór padł na S2.Jest dużo ciszej niż w Sharku ,teraz słyszę dźwięk silnika ,a nie tylko szum.Przy szybszej jeździe głowa już nie lata ,no i wentylacja w pełni regulowana.Wadą jest ciężkie zakładanie przez kołnierz na dole kasku.Tak ogólnie to uważam że,jednak przed zakupem dobrze jest przymierzyć kilka modeli na żywo,aby mieć pewność czy to jest TEN. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wzgledem rozmowy o Sharkach...zbierają jednak dobrą opinię od uzytkowników. Co do wykonania to miom zdaniem tylko wyższe modele.W piątek udało mi się zakupić nowego Sharka Speed R za 600zł :biggrin: . Co do plusów i minusów okaże sie na wiosne!!!W takim malowaniu:http://stores.sportbiketrackgear.com/Detail.bok?no=15701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 super malowanie. ciekawe jak kask. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 no malowanie fajne, teraz jeszcze z1000 dokup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 tez jestem ciekawy kasku. Wpadl mi kiedys w lapy podczas wizyty w Intermotors, pierwsze wrazenie bardzo pozytywne lekki i fajnie pomalowany. hmm tylko jak z aerodynamika i systemem blendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi