Arcer Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Raczej na wiosnę i jesień (latem może być za ciepło :)), ale dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 abstrahując od wyboru konkretnego modelu - czasem na bazarach można wyrwać coś fajnego w dobrej cenieostatnio we wrocku miałem okazję za 120zł wyrwać nowe rękawice z gore-tex'em, nie pamiętam jakiej firmy, nawet rozmiar mi podpasował ale dałem sobie spokój bo były jak dla mnie stosukowo grube Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Właśnie to jeszcze kwestia, czy to gore-tex standard, czy x-trafit. Na ostatnim warszawskim bajzlu trafiłem Rukka Argosaurus za 350 zł... Nowe, ale rozmiar za duże - a szkoda. Ktoś nie do końca wiedział co sprzedaje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Wiem, że może to głupie pytanie ale.. Widział ktoś rękawice z Gore do 500zł w kolorze biało-czarnym? IXS Narius na przykład podobno są przyzwoite, ale czarne jak noc. I tak samo jest ze wszystkimi, które do tej pory widziałam. Szukam kolorystyki w stylu tej Modeki http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=9682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Może niezbyt pomocne, ale faceci znają mniej kolorów :), więc:Rukka Argosaurus (trochę drożej, ale w paru kolorach, w tym takie właśnie biało-czarne)Held 2940 (Score) - i szczerze mówiąc to uznałbym za najjaśniejszą wariację która jeszcze ma sens, mykam w takich i muszę powiedzieć że brudu tak bardzo nie widać, ale białe u mnie się nie sprawdzają.Ewentualnie jeszcze Held Satu mają jasne wstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Handelson Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jest jeszcze rukka apollo w tych kolorach: Cytuj Go ride... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ooo tak, te będą najlepsze - leżą tak samo jak Score, ale Rukkę przynajmniej można napotkać w sklepach (Held już nie robi 2940). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Szkoda tylko, że grubo ponad 500zł.. jednak trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, zanim kupię coś porządnego. A na razie ręce pozostaną kostkami lodu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Odkop.. proszę was o radę. Mam do wyboru Held Season za 415zł albo Vanucci Fun 4 Tour za 290zł. Te pierwsze to Gore+Outlast, te drugie to Sympatex+Outlast. Opłaca się dopłacić? Weźcie pod uwagę studencką kieszeń - jest duża różnica w użytkowaniu Gore a Sympatexu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Różnicę najbardziej odczujesz, gdy przyjdzie Ci do głowy jeździć w nich powyżej 20 st. Celsjusza (choć szkoda tak zarzynać materiał). Na chłodzie różnica będzie nieznaczna, w deszczu zresztą też. Z moich przypadków wynika, że Gore-tex jest trwalszy od Sympatexu, ale to jeszcze nic nie znaczy, bo i lepsze rękawice można zajeździć w sezon-dwa. Bibliografia :). Miałem poprzednika Vanucci Fun 4 Tour (stare Tour Fun) i dwie pary zbliżonych rękawic Helda z gore. Wszystkie po jakimś czasie zaczynają śmierdzieć i niewiele daje pranie w płynie, dlatego na cieplejsze dni dorzuć sobie jeszcze jakieś przewiewne rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Czyli mam rozumieć, że nie ma przepaści pomiędzy jednymi a drugimi i Vanucci "obleci"? :) Zależy mi głównie na temperaturze ręki (stąd membrana + Outlast). Na lato/cieplejsze dni kupię coś perforowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Teoretycznie różnica jest maleńka, ale jeśli masz tendencję do marznięcia w dłonie, to Sympatex może zbyt słabo izolować. Wybór należy do Ciebie, ale po co kupować dwa razy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (...) leżą tak samo jak Score, (...) (Held już nie robi 2940).W listopadzie po namowie Arcer'a udało mi się ustrzelić w Louis'ie ostatki tych Score'ów - zapowiadają się rzeczywiście bardzo dobrze! Mają membranę, sportowy, ale nie zbyt sportowy krój (czyt. nie są grubaśne, raczej zgrabne) i ochronę kostek.Held wypuścił następcę - Score II (tu kliknij), tylko już cena wyższa. Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Katalogowa cena jest taka sama jak w poprzednim modelu :).Może nie widać ze zdjęcia, ale Score II są mocno zbliżone do modelu Cold Champ, czyli dość grubych zimowych rękawic. Przetestuję to zdam relację czy to się pokrywa z rzeczywistością, choć w Score dotąd nie widać zużycia. Porównałem je sobie z modelami Season i Satu no i tamte (miękkie, turystyczne rękawice) wymiękają pod względem wyczucia manetki i jakości ochraniaczy, na tym polu praktycznie tylko Rain Star są tyci lepsze od Score'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Katalogowa cena jest taka sama jak w poprzednim modelu :).Może nie widać ze zdjęcia, ale Score II są mocno zbliżone do modelu Cold Champ, czyli dość grubych zimowych rękawic. Przetestuję to zdam relację czy to się pokrywa z rzeczywistością, choć w Score dotąd nie widać zużycia. Porównałem je sobie z modelami Season i Satu no i tamte (miękkie, turystyczne rękawice) wymiękają pod względem wyczucia manetki i jakości ochraniaczy, na tym polu praktycznie tylko Rain Star są tyci lepsze od Score'ów.Dzięki temu powiny być cieplejsze, a takich właśnie szukam. Mam nadzieję, że na wczesną wiosnę i całą jesień się nadadzą. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi