pawelek8509 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam. Szukałem i szukałem ale nic nie znalazłem. Potrzebuję pomocy a mianowicie kupiłem niedawno hondę vfr 89rok sprowadzoną ze szwajcarji i okazało się że jest to egzemplarz zblokowany do 30kW znaczy ma tylko 41KM. Poza tym wszystko w motocyklu gra. Bardzo proszę o podpowiedź gdzie i w jaki sposób moto może być zblokowane. Próbowałem w serwisie po numerze VIN ale jest to stary motocykl i nie mają go w bazie danych. Może ktoś się otarł o taki temat więc bardzo proszę o podpowiedzi i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Nie zblokowana, tylko zablokowana - podobnie ale różnie, jak spać i sra*... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Nie zblokowana, tylko zablokowana - podobnie ale różnie, jak spać i sra*...Nie mam nic przeciwko poprawnej polszczyźnie i poprawianiu kogoś, ale przy okazji mógłbyś spróbować mu pomóc, bo wiem, że mógłbyś, gdybyś chciał. Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 kroćce ssące, kryzy na gaźnikach albo inne zwężki w układzie paliwowym, blokada na module/modułach zapłonowych, ogranicznik przepustnicy itp, z czego najgorzej jakbyś miał blokade na module zapłonowym, bo musiałbyś kupić z wersji bez blokady na wiele sposobów można ograniczyć moc :icon_biggrin: Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek8509 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Dzięki za info. Tylko teraz nasuwa się pytanie czy w ogóle warto szukać sposobu na odblokowanie i czy w ogóle się da motocykl w 100% odblokować i jakie to mogą być koszty. Gdzie znaleźć mechanika który by się tego podjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Szukać zawsze warto, odwiedź kilku, dowiedz sie, który się tego podejmie, albo chociaż weźmie za zdiagnozowanie blokady - porównaj ceny... zima długa, masz sporo czasu :flesje: Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 powodzenia w odblokowaniu :D sprzęt zacny, szkoda że kastrat :( Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek8509 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam ponownie. Znalazłem mechanika i co najlepsze po sąsiedzku który odblokował moją maszynę. Jak się okazało moto miał zamontowane w instalacji elektrycznej 2 czujniki. Jeden od prędkości obrotowej silnika a drugi na szybkościomierzu. Teraz honda lata jak należy i mam pewność że nigdy wcześniej nie była katowana więc mam prawdziwego cukiereczka :laugh: Wszystkim serdecznie dziękuje za rady i pomoc. Do zobaczenia na drodze :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Nie ma się co cieszyc, bo pewnie jest mega zamulona :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No i chwali się :icon_biggrin: . Trochę kreatywności i masz naprawde ładnie jeżdżący motocykl. Podrzuć fotki 750 :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek8509 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Pewnie masz rację z tym zamuleniem ale jak tylko zrobi się troszkę cieplej to zacznie się odmulanie :biggrin: i dorzucam kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 A nie chodzi przypadkiem o VFR 400 ? 750 RC 24 nie były nigdy blokowane a miały bodajże 105 koni - może jest jakaś pomyłka w dokumentach albo kupiłeś od kogoś. VFR400 wyglądał trochę inaczej od 750 - jak pokażesz nam fotki to ci powiemy więcej na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek8509 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Pewnie masz rację z tym zamuleniem ale jak tylko zrobi się troszkę cieplej to zacznie się odmulanie :biggrin: i dorzucam kilka fotek. Zanim zaczniesz ją "odmulać" nabyj drogą kupna baterię gaźników do wersji otwartej czyli europejskiej np. niemieckiej lub w wersji USA. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek8509 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Dziękuję za radę tylko napisz mi jaśniej o co chodzi z tą baterią bo przed odblokowaniem kupiłem gaźniki z hondy pochodzącej z Francji ale mechanik ich nie założył ponieważ twierdzi że niczym się nie różnią od tych co były w moim moto a poza tym są w gorszym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi