Skocz do zawartości

Yamacha rd

bols2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym sie skonsultować co myslicie o takiej ofercie : Yamaha rd 80 odblokowana sprowadzana z niemiec ,długo nie uzywana urwany kopnik ,nie mozna zarejestrowac bo brakuje jakiegos papierka (ale najważniejsze są ) 650 zł ,i czy wiecie cos na temat tego motorka bo na necie troszke mało jest prosze o pomoc ....

Kopnik? Co za cywilizowany człowiek pisał to ogłoszenie 8O

RD80 to dość ciekawy motorower, wał na panewkach - dla mnie akurat to nie zaleta :)

Moc porównywalna do MB80/MBX80 czyli koło 10KM...

No ale sprzet bez papierów na co Ci się przyda?

Nie moze źle sie wyraziłem papiery ma ale jakies tłumaczenia czy cos z cłem inaczej wygląda ale główne papiurki są dobre .A motórkiem bede jeździł tylko u babki po wijskich drogach (mam nadzieje ze będzie się sprawowął jak cross :twisted: ) tzn moze nawet by go dało rade zarejestrowac ale w jakiejs mniejszej miejescowosci przynajmniej tak mi to gosc wytłumaczył ....a chodzi mi tak mniejwiecej o porownanie osiągów do mz 150 dużo słabsze czy lightowo (mam nadzieje ze simsony ,skuterki ,wsk nie bedą miały szans :twisted: )

• 2 miesiące temu...

Samson:"RD80 to dość ciekawy motorower, wał na panewkach - dla mnie akurat to nie zaleta " jak to? robiłem silnik mx i lcII i nie widziałem tam na wale żdnej panewki(miałem kiedyś detetkę, a brat teraz ujeżdża rd mx), a Ty masz mx czy lc? Pozdrawiam

Teraz juz praktycznie nie ma wad troszke w nia włozyłem ale juz jest elektryka wszystko poczyszczone niestety doszło 2 wgniecenie na baku ;) .Miała miec jakoby opony bezdetkowe a po przebiciu tej opony okazało sie ze są jednak detkowe i to juz z 4 łatkami,kopnik juz jest dospawany bak przeczyszczony wrazie czego zalatwiłem sobie jeszcze filterek do paliwa.Jak na razie raczej nie sprzedaje jej a raczej mysle o włozeniu do niej silnika jakiegos 125 od japonca co sadzicie o czyms takim :?:

Ja wiem i z checia bym tak zrobił ale wątpie zeby moja stara zgodziłas sie na wiekszy moto od tego :? A ta tama i hamulce mi sie wydaje ze są dosc dobre nawet na wieksze predkoscie tylko mam jeszcze jedno pytanie co do rejestracji takiego pszeszczepa nie bedzie zadnych kłopotów jeżeli bede miał papiery na jedno i na drugie :?:

mysle o włozeniu do niej silnika jakiegos 125 od japonca co sadzicie o czyms takim

Totalna pomyłka. wiele osób tak chciało zrobic ale nie wystarzy poprostu przłozyć silnik. Trzeba wiedziec czy rama wytrzyma . pozmieniac mocowania. silnika krócca do filtra powietrza, pozatym do pojemnosci 125 filtr musi mieć większą powieszchnie i elektryke musiz zmienić na taką od 125 i obowiązkowo wydech. Ato wszytko przy silniku chłodzonym powietrzem, bo jezeli jestt ciecz to dochodzi do tego jescze pojemnośc chłodnicy, węże i kupa innych dupereli.