MarcMarc Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Siema, W nadchodzącym sezonie chcę pogumować oraz pojeździć na torze CBRką. Stąd dylemat wysoka kiera vs. clip-ony. Co sądzicie? Wysoka, prosta kierownica będzie lepsza w nauce gumowania oraz wszelkich wygłupach, natomiast na torze będzie się tym słabiej jeździło. Jak bardzo clip-ony, takie jak te http://accel123.com.tw/images/download_04/p11-p12_b.jpg będą podobne do wysokiej kierownicy? Pytam, bo nigdy czegoś takieo nie widziałem na żywo. Może mieliście z tym jakieś doświadczenia? Z góry dzięki za słowotoki :icon_mrgreen: Swoją drogą, to jak przeglądam katalog tej firmy, to wydaje mi się, że całkiem niezłe podróbki robią ;) http://accel123.com.tw/images/download_04/p17-p18_b.jpg Edytowane 27 Listopada 2011 przez MarcMarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Zalezy co masz na mysli mowiac Stunt. Jesli tylko jazda na kole to prosta kierownica nie jest potrzebna, a na tor bardzo sie przyda normalna. Edytowane 27 Listopada 2011 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 No ale chłopaki, przecież ja nie pytam czy prosta kiera na torze będzie dobra, bo wiem, że nie będzie tak dobra jak clip-ony. Ja się pytam czy takie regulowane i lekko podwyższone clip-ony dadzą radę w obydwu sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Rozwiązaniem twojego problemu jest takie coś: http://allegro.pl/kierownica-clip-on-clip-on-kierownice-lagi-45mm-i1922013680.html Na tor obniżasz na gumowanie podwyższasz i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Jeżeli to ma być tylko jazda na kole, to z prostą kierownicą najłatwiej. Bardzo dobra kontrola motocykla, dużo łatwiej się gumuje od typowego sporta.Jeżeli moto też będzie na torze, to ta kierownica będzie wymuszała inną pozycję. Ale da się, choć na zwykłych clip-onach dużo łatwiej. Chodzilo mi o to, ze jesli tylko jezdzenie na gumie i jednoczesnie na torze to lepiej clipony. Jesli tylko na gumie bez toru - prosta kiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Miałem kiedyś w CBR 600 F1 założoną kierownicę od VFR 750.Była zdecydowanie wygodniejsza od oryginalnej którą miał mój kumpel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 No to się dowiedziałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 No to się dowiedziałem :D Jak kupisz prosta kiere to mam oplot stalowy do CBR pod to :D Ale moim zdaniem lepszy wybor to Clipony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Osz Ty w mordę, zupełnie nie pomyślałem o tym, że mi przewody nie podejdą pod prostą kierę. Kierwa :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 No tak, ale dumając przed monitorem w ogóle o tym nie pomyślałem, także dzięki za zwrócenie uwagi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Mowilem Ci ze jak cos to mam przewody :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi