Hamba Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 O, to nieźle już. A jak wygląda sprawa z wizą? Bo bilety jedno, a prawo wjazdu? Turystyczna pewnie wystarcza? Nie orientuję się, stąd pytanie. Mam rodzinę w Chicago, może tą stroną Może pod jakiś ichniejszy klub się podłączyć, to nie takie głupie, choć mi marzy się przejazd całą Route 66 :buttrock: Z wizą nie było problemów, bo sam wyjazd był firmowy, tzn, miałem szkolenie w San Francisco (śmiganie motocyklem było już na własna rękę). Zapraszam do krótkiej wideo-relacji, jest Route66;) http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/144983-kalifornia-na-hd-styczen-2011-krotka-relacja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry883 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 O, dzięki. Nudno rano w pracy to se poczytam i połechcę dalekosiężne plany :crossy: Cytuj 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Co roku gdzies jezdzimy, w marcu byla Daytona, a w czerwcu wschodnie wybrzeze - 3000 mil, jedzenie, hotele, paliwo, okolo 1000 - 1200$ na 2 osoby,bylo nas 9 maszyn i 11 ludzi. W 2010 Black Hills i Sturgis.Jak bedziecie w stanach do dajcie znac, sporo ludzi z polski przyjezdza, i z checisa im pomagamy, czesto tez z nami jezdza. Goscilismy tez Franka ( pozdrawiam ).Raz nawet byl gosciu na skuterze, ktory przejechal wszyskie kontynentalne stany :).A jak by co to mozna pytac ludzi tu:http://www.fpmsokolmc.fora.pl/ Edytowane 9 Stycznia 2012 przez rafik Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Hej byłem na wiosne 10dni w siodle nowej electry wypożyczonej w Orlando kosztowało mnie ok 3tys zł plus kaucja 1000$ Sam się pakuj w samolot i leć na żywioł,plany mają to do siebie,ze lubieją się pier...ćMnie osobiście pomogła podstawowa znajomość języka i nie wiem czy to z litości czy z sympatii dalidobry rabat na moto,przez internet raczej nic nie uhandlujesz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ja bym najchętniej zatargał tam swój motocykl i pośmigał, ale to dopiero jest trudne i kosztowne do zorganizowania ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosun Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ja bym najchętniej zatargał tam swój motocykl i pośmigał, ale to dopiero jest trudne i kosztowne do zorganizowania ;). Nie do końca...Musisz "tylko" mieć dużo czasu.Kontaktuj się z biurami spedycyjnymi PŻM,PLO,EuroAfrica....Można załatwić kabinę pasażerską na statku handlowym idącym na Stany;przy okazji ładujesz się z motocyklem...Z tym,że podróż w "jedną burtę" może trwać nawet 2 tygodnie....Ale to wszystko powiedzą Ci w biurze.Ja Ci cen nie podam,bo moje wiadomości odnośnie tego są już mocno nieaktualne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Wedlug mnie najlepszy ( najtanszy plan ):Lecisz np. do New York - jak dobrze poszukasz to znajdziesz bilety za 500 -700 $ w dwie strony.Bierzesz ze soba z Polski ubranie motocyklowe i kask.W NY kupujesz motocykl np:http://newyork.craigslist.org/jsy/mcy/2803990264.htmlSuper niezawodna maszyna do turystyki.Ubezpieczasz ja, w kazdym wiekszym miescie znajdziesz polsko-jezycznych ludzi w ubezpieczalni.Mozesz szukac tu:http://www.newyorkpolonia.com/http://www.polishphonebook.com/Jedziesz powiedzmy na zachod. Musisz miec conajmniej 2-3 tygodnie wolnego, in wiecej tym wiecej zobaczysz. Przyroda jest w stanach niesamowita. Omijaj duze miasta. Poza NY, Chicago, czy Las Vegas, jeszcze chinska dzielnica w San Francisco. Reszta jest malo ciekawa.Jak zobaczysz samych afro amerykanow na stacji lub jadac na ulicy, lepiej zjedz szybko na autostrade i nie wjezdzaj tam wiecej. Po przejechaniu zaplanowanej trasy sprzedajesz motocykl ( w lokalnym salonie notocyklowym), nawet jak mial bys stracic 500$, to i tak jest taniej niz wynajecie motocykla, poza tym zuzyles opony, olej, itp. lub wysylasz go do Polski ( od 300$ do 600$). Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Rafik, tak z ciekawości.To z autopsji, czy raczej teoretycznie ?Bo brzmi dobrze, ale ... co z rejestracją ? Nie masz hamerykańskiego adresu.Dwa, jak chcesz szybko sprzedać to strata może być zdecydowanie wyższa.Napisz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechjacek Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Takie wyprawy organizuje Centrum Moocyklowe Jelenia Góra.Pełen profesjonalizm.Dla mnie jedak Stany to wielka kicha.Musisz pić Redbule żeby nie zasnąć na 200km prostych.Polecam widoki i winkle w Chorwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Dla mnie jedak Stany to wielka kicha.Musisz pić Redbule żeby nie zasnąć na 200km prostych. Proponuje trase z Miami na Key Westsuper widokitony miliony muscle carów V8legalna jazda bez kaskuamerykanska opalenizna czachytrasa po mostach od wyspy do wyspymozliwość napotkania kilkuminutowego szkwału przy temp.ok 30st.C gdzie motocykl trzeba położyć i trzymać sie mocno,zeby nie zwiało do oceanuOdradzam sikanie po krzakach-forfittery tylko czekają na białą kiełbase z PolskiRed-bula nie potrzebowałem mimo,ze zakrętów nie widziałem :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi