tiger666 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB400 Jeżdże na tym motocyklu, ale zastanawiam sie czy są jeszcze posiadacze takowego moto w Polsce, oprocz mnie. Jeśli są, lub ktoś miał okazje dosiadac tego motocykla, to niech podzieli sie wrażeniami. Moje odczucia z jazdy tym moto są pozytywne, motocykl jest lekki, łątwo skręca, osiągi przyzwoite, a jedyny minus to drogi serwis. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) Nie miałem takowego w swojej stajni ale zdarzyło mi się jeździć CB400 kilka razy. Ciekawy motocykl. Wiele nie powiem bo tylko chwilę z nim obcowałem ale czułem że jest po prostu fajny. Ot, taki motÓr do wszystkiego. Bez żadnych gadżetów, mega mocy, super osiągów a cieszy mordę cały czas. Egezemplarz którym latałem miał trochę pogrzebany wydech i jego dźwięk potęgował chęć odwijania gazu. Te sprzęty mają bardzo charakterystyczny dźwięk silnika. No i bardzo fajnie się prowadził. W UK pełno tego śmiga po ulicach. Tam właśnie miał styczność z mini-Hornetem. Edytowane 19 Listopada 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Rzadka rzecz. A ja właśnie w Atenach ostatnio widziałem pięknie zrobionego klasyka, alet tego:http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB400FZnaczy, "prawdziwe" super four... :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Szkoda, że tylko na rynek japoński produkowany jest SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 A to akurat wynika z przepisów, tj, w Japonii są takie kategorie pojemnościowe, że 400 się sprzedają. Z punktu widzenia marektingu to rządzi "there's no replacement for displacement" :icon_biggrin: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Rzadka rzecz. A ja właśnie w Atenach ostatnio widziałem pięknie zrobionego klasyka, alet tego:http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB400FZnaczy, "prawdziwe" super four... :) cześć, posiadam ten motocykl.niestety, zakupiłem go w stanie tragicznym i nadaje się tylko na cafiaka - co też się dzieje. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 jak moto wróci od mechanika to nagram filmik jak chodzi na pelnym przelocie :D mało rzędówek o takim dźwięku jest ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Pamiętam moją CBR 400RR wersja HRC na pustej rurce. Alarmy w samochodach włączały się jeden po drugim, dzieci płakały od hałasu. Powyżej 14tyś obrotów CBR-ka wydawała z siebie przeraźliwy dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 a tak właśnie zastanawiam sie, czy CBR 400RR ma taki sam silnik jak CB 400 SF ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Z zewnątrz te silniki wyglądają zupełnie inaczej. Jeżeli chodzi o flaki to nie mam pojęcia ale pewnie dużo rzeczy będzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 a czym sie rozni taki silnik ścigacza od nakeda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_hUnda Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 siemka. ja też jestem w posiadaniu takiej hondy, CB 400SF z 1992r. faktycznie musze przyznać jeździ się bardzo fajnie, na mieście jest rewelacja bo jest leciutka i ma bardzo mały promień skrętu(porównanie np z vfr 800 którą też jeżdże), co do osiągów no to na długą trase może brakować troche mocy(pewnie z uwagi na jazde VFRem :D) ale przy wyprzedzaniu daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Miałem takiego kilka miesięcy w Irlandii. Rocznik 92. Moto dawało nieprawdopodobną frajdę z jazdy. 400 cm i nieco ponad 50 KM, do tego rzędowa czwórka... Mmmmmm :>Do tego niewielkie spalanie, dobre zawieszenie, dobre hamulce.Na miasto naprawdę nie potrafię wskazać lepszego motocykla.W trasie się męczył, ale do 160 ciągnął ładnie ;) Cytuj :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) W trasie też daje rade... i tak jak ktoś nie jest maniakiem adrenaliny, to predkosc gdzies do 140 bedzie odpowiednia ;p Motor przewidywalny i latwy do wyczucia. ;p Edytowane 14 Lutego 2012 przez tiger666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebiii666 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 ale dźwięk to daje radę :ohmy: : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi