piotrhonda Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 witam serdecznie mam problem z yamahą r 6 a mianowicie chodzi o to że silnik pracuje na trzech cylindrach ,wymieniłem świece sprawdziłem iskrę i zmierzyłem ciśnienie wszystko wydaje się być ok a silnik pracuje na trzech cylindrach ,czy pomoże mi ktoś w tym temacie , z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Na dzień dobry wypadałoby zrobić samodiagnostyke, a dopiero potem kombinować:obrazek co prawda do R1, ale w R6 będzie podobnie, Link do strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrhonda Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 ok ale na czym miała by polegać samodiagnostyka , sorki ale mechanika to nie moja mocna stronapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 pokaże Ci kody błędów - dzięki temu będzie wiadomo gdzie szukać usterki, wg mnie najprawdopodobniej jest w którymś miejscu przerwana wiązka, bądź nie dociśnięta kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrhonda Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 pokaże Ci kody błędów - dzięki temu będzie wiadomo gdzie szukać usterki, wg mnie najprawdopodobniej jest w którymś miejscu przerwana wiązka, bądź nie dociśnięta kostka czyli musze go podlaczyc pod komputer zeby wiedziec jaki jest kod bledu,bardzo dziekujepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Musisz wejść w tryb samo diagnostyczny odpowiednią kombinacją klawiszy (coś wcisnąć i przekręcić kluczyk)i wyskoczą ci kody błędów o ile są :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 wyżej masz linka jak zrobić to bez kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrhonda Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 wyżej masz linka jak zrobić to bez kompa wielkie dzięki jutro będe próbował , pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 sprawdz cisnienie na cylindrach i czy na wszystkich masz iskre czesto sie zdaza ze i nawet nowa siweca moze byc padnieta mi sie tak pare razy zdarzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrhonda Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 wyżej masz linka jak zrobić to bez kompa sprawdzałem i nic ,kolega powiedział mi że może winą jest uszkodzony czujnik wałka rozrządu wyżej masz linka jak zrobić to bez kompa sprawdzałem i nic mi się nie udało zrobić , mój kolega powiedział że winą może być uszkodzony czujnik wałka rozrządu\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Świeca na niepracującym cylindrze jest sucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi