hunter6514 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) tak jak w temacie, byl lub jest ktos uzytkownikiem tego auta? chodzi o megane II CC rocznik od 2003, teraz posiadam megane II 1.9dci hatchback, i wbrew opinia o awaryjnosci tego auta zawiodla mnie tylko raz a silnik jest poprostu rewelacyjny!! dynamiczny, oszczedny, elastyczny. I teraz moja Megi chcialbym zmienic na Megane II CC 2.0T i chcialbym wiedziec jaks sie sprawuje ten silnik i czy machanizm otwierania dachu jest podatny na awarie, sprawa drugorzedna jest miejsce z tylu ;] Edytowane 3 Listopada 2011 przez hunter6514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 miałem lagune 2.0T 204KM, to ten sam silnik, tylko zdławiony. Żadnych awarii nie było, zdarzało mi się go ostro pokatować, aż komputer krzyczał, że hamulce przegrzane ;) dbaj o turbo, nie katuj na zimno a odpłaci się bezawaryjnością. Domyślam się, że te 168KM w megance daje podobne osiągi jak 204KM w mojej lagunie, więc pod tym względem naprawdę warto - żaden inny silnik nie miał tak fajnej charakterystyki. Spalanie w mieście ok. 11l/100km, w trasie ok. 8l. Oczywiście przy katowaniu potrafił pokazać średnią nawet i 22 - 23l na jednym tankowaniu. W megance wypije troszkę mniej. Lagune przejął miłośnik renault, założył do niej gaz :icon_eek: i dalej jeździ bezawaryjnie, często się z nim widzę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter6514 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 i takich opinie wlasnie oczekuje :), wbrew pozorom Renault bardzo dobre auta, jesli sie o nie dba to sa bezawarynje :) a za okolo 20tys wychacze jakas zadbana sztuke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter6514 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 mowisz? renault ogolnie jest w miare tanei w porowaniu do konkurencji, a ja znowu nie szukam rocznika 2007, tylko kolo 2003, 2004, na mlodszego mnie nie stac ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter6514 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 aktualnie posaidam Megane z 2002r silnik 1.9dci sprowadzony z francji po dzwonie, ale poza padnieciem wysprzeglika nic mi sie nie dzieje, a auto posiadam juz prawie 2 lata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Renaulty z tamtych roczników to bardzo złe samochody :bigrazz: Wiem bo miałem taką od nowości. Trudno o większe ścierwo. Chyba nic gorszego nie da się kupić, no może poza Trabantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter6514 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 no ja nie narzekam ;] zalezy na co sie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 NIezłośliwie ale kolejny temat bez odpowiedzi. Znajdą się tacy co mieli i było dobrze i tacy co mieli i narzekają i tacy co to naprawiają...i narzekają. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter6514 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 nad BMW tez sie zastanawialem ale szukam Cabrio ze sztywnym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) czy machanizm otwierania dachu jest podatny na awarieKurcze, tak się składa, że pracuję dla Renówy od ponad 10 lat i akurat drobnych usterek dotyczących składanego dachu było sporo, ale drobnych - większość z nich została poprawiona (w sumie drobne akcje serwisowe wykonywane przy okazji przeglądów albo wprowadzanie ulepszonych elementów podczas produkcji fabrycznej). Generalnie problemy dotyczyły szczelności i mechanizmu ryglowania dachu (tam są czujniki położenia zamkniętego, otwartego itd.). Ale ogólnie nic strasznego, o ile mi wiadomo, się nie działo, więc nie ma się czym martwić. Teraz kupię Hondę albo BMW. W sumie nieźle, że do tego doszedłeś po kilku, jak piszesz, kupionych i sprzedanych tuż przed końcem gwarancji Renówek. Lepiej późno, niż wcale :banghead: Edytowane 3 Listopada 2011 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 W sumie nieźle, że do tego doszedłeś po kilku, jak piszesz, kupionych i sprzedanych tuż przed końcem gwarancji Renówek. Lepiej późno, niż wcale :banghead:?A kto bogatemu zabroni się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Bogaty nie buja się Renówką :) Ale coś w tym jest, że jeżeli się turlasz rześkim motocyklem (a Yuby chyba same takie posiada), to żaden samochód już nie jest taki fajny, jak się kiedyś wydawał. Nawet Honda Vti wydaje się cokolwiek cherlawa w przyspieszeniu :icon_mrgreen: Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Bogaty nie buja się Renówką :) Ale coś w tym jest, że jeżeli się turlasz rześkim motocyklem (a Yuby chyba same takie posiada), to żaden samochód już nie jest taki fajny, jak się kiedyś wydawał. Nawet Honda Vti wydaje się cokolwiek cherlawa w przyspieszeniu :icon_mrgreen: Pierwszy raz słyszę o Honda Vti....VTEC owszem ale nie Vti. :icon_mrgreen:A ogólnie znam wiele aut seryjnych, które lepiej idą niż 2,2 VTEC bo ciągną od samego dołu. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Pierwszy raz słyszę o Honda Vti....VTEC owszem ale nie Vti. :icon_mrgreen:A ogólnie znam wiele aut seryjnych, które lepiej idą niż 2,2 VTEC bo ciągną od samego dołu.Monter-musisz sie douczyc!VTEC to system sterowania czasem otwarcia zaworów.A VTI to najmocniejsza wersja silnikowa Civica.Na początku był to 1,6 160 KM a potem 1,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Na początku był to 1,6 160 KMI w to budzie "jajko", która ważyła najmniej :) Fajne uczucie jechać 120 km/h i zredukować na 3-bieg, żeby wyprzedzić, nie? ;) Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi