Gość misiekdj Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Witam. Mam problem, ok pół roku temu zepsuły mi się światła, nie działają oraz moge nawet odpalic motorek jak stacyjke mam wyłączoną. Ale to NIC, prawdziwe problemy zaczęły się 3 tyg temu. Motorek nie wiem czemu zaczął lekko przerywać podczas jeżdzenia. Z czasem przerywał coraz bardziej, aż doszło do chwili gdy trudno odpalał. Następnie jak go odpalałem i dalej jeździłem to dalej przerywał, ale potem jak ja chciałem znów sobie pojeździć to gdy dawałem 1 bieg i dodawałem gazu to on dusił się aż zgasł, potem trudno go było odpalić ale jak odpaliłem to dalej <ja mu gaz a on zgasł> teraz próbowałem go odpalić, to w ogóle nie odpalił. POMOCY z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 czeeeeeSprawdz swiece , potem przerywacz (ew ustaw zaplon , przerwe pomiedzy stykami przerywacza ), potem kondensator . Jezeli to nic z tych rzeczy to bierz sie za gaznik tzn rozbierz , wyczysc , skrec i wyreguluj ale prawdopodobnie bedzie to cos z zaplonem :) owocnych poszukiwan usterki :mrgreen: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Hmm ja bym obstawial swiece podobnie jak Herflik :)Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 A ja mówie że zarąbany syfem gaźnik oraz wyjechana świeca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 A ja bym zrobił całą nową instalacje żeby światła działały, bo to jest tylko kilka kabelków i założył nową świecę (pamiętaj o dobrej ciepłocie !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiekdj Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Gaźnik rozebrałem i wyczyściłem, świeca jest chyba dobra( iskra jest, ale ja się nie znam więć ........ ) a reszty nie sprawdzałem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zapłon, zapłon, zapłon <- to coś z tych rzeczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr00bY Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zapłon, zapłon, zapłon <- to coś z tych rzeczy :) Konkretnie stawiam na przerywacz. Odegnij troszkę tą blaszke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi