Situ Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Situ powiem krótko - no nie źle wielki plus ode mnieObejrzałem filmiki i zdjęcia , jednak jedyna rzecz jaka utkwiła mi mocno w głowie to te dwa pierwsze zdjęcia Kobiet Kaukazu , hmm dla takich widoków warto przejechać te "parę" kilometrów.Pozdrawiam A tak szczerze to nasze polskie ładniejsze i co najważniejsze - NASZE :biggrin:Chociaż lepsze z Kaukazu jak z Tadżykistanu... upolowałem tylko jedną - dla emerytów: A te małe Afganki to za 10 lat dopiero będzie można... :biggrin: Na świecie jest pełno. Dla każdego cos miłego, tylko jeździć i szukać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jura-HQV Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Cześć Situ,szacun, świetna wyprawa, nie wiem czy pamiętasz, poznaliśmy się na przejażdzce do Sandomierza w 2009. Też lubię wschodnie klimaty, ale dalej jak do Moskwy się nie zapuszczałem, chociaż marzy mi się Magadan, może kiedyś zrealizuje marzenia.Pozdrawiam, lewa w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Privat Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Chociaż lepsze z Kaukazu jak z Tadżykistanu...To pojaśnij mi dlaczego ?? Edytowane 28 Stycznia 2012 przez Privat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) ... no Situ pełen szacun , nie za moto , nie za foto , nie za laski ... ale za to że sam jeden w tamte strony się wybrałeś :rolleyes: ...kierunek na wschód to też coś dla mnie... swoją drogą masz jakiś planik na ten rok ? Edytowane 28 Stycznia 2012 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Situ Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Cześć Situ,szacun, świetna wyprawa, nie wiem czy pamiętasz, poznaliśmy się na przejażdzce do Sandomierza w 2009. Też lubię wschodnie klimaty, ale dalej jak do Moskwy się nie zapuszczałem, chociaż marzy mi się Magadan, może kiedyś zrealizuje marzenia.Pozdrawiam, lewa w górę. Jasne że pamiętam. Gdzieś mam zdjęcie jak tankujemy czopki w Żyrzynie. Do Magadanu Wild Starem - dobra opcja, próbuj :biggrin: BMWolf - dzięki. W tym roku na GSie będzie słowacki park Połoniny a potem Zakarpacie, taka mała penetracja tamtejszych dróg gdzie błoto do połowy krowy. Latem zapewnie rowerami Półwysep Kolski... ale to tylko plany, a wyjdzie na spontana jak zwykle tak jak Afganistan w te wakacje :biggrin: To pojaśnij mi dlaczego ?? Bo bardziej otwarte i rozmowne z innostrancami. Tadzyczki w Pamirze owinięte w ciuchy i raczej unikają obcych. A w Afganistanie wręcz uciekają. Nie chodzi o wygląd a o mentalność i kulturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) .. błoto do pół krowy ... :laugh: ..koniecznie muszę to gdzieś zapisać ..... obok .......szczęśliwego jak świnia w błocie .... Edytowane 30 Stycznia 2012 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jura-HQV Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Do Magadanu Wild Starem - dobra opcja, próbuj :biggrin: No nie, aż tak źle ze mną nie jest, w planach GS jako drugi motocykl a Road Stara jeszcze prędko nie sprzedam, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł a ponad pół Europy przewinął pod kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbacek Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 (edytowane) Witam i pozdrawiam szacun za samotną wyprawę. W tym roku wybieram się na kaukaz a nie byłem w Rosji już 6 lat i mam kilka pytań natury technicznej. Czy miałeś zameldowane tzw propiske i czy sprawdza to milicja podczas kontroli. Czy obowiązuje jeszcze czasowe pozwolenie na wjazd samochodem lub motocyklem tzw wriemjennyj wwoz jeśli tak to na ile go dostałeś. Jak w Karaczajo-Czerkiesji i Kabardyno- Balkari wygląda możliwość wypłacania pieniędzy w bankomatach. To narazie tyle ale jeszcze pewnie nie raz będe pisał o porade i informację. Lewa w górę Edytowane 3 Lutego 2012 przez urbacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Situ Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam i pozdrawiam szacun za samotną wyprawę. W tym roku wybieram się na kaukaz a nie byłem w Rosji już 6 lat i mam kilka pytań natury technicznej. Czy miałeś zameldowane tzw propiske i czy sprawdza to milicja podczas kontroli. Czy obowiązuje jeszcze czasowe pozwolenie na wjazd samochodem lub motocyklem tzw wriemjennyj wwoz jeśli tak to na ile go dostałeś. Jak w Karaczajo-Czerkiesji i Kabardyno- Balkari wygląda możliwość wypłacania pieniędzy w bankomatach. To narazie tyle ale jeszcze pewnie nie raz będe pisał o porade i informację. Lewa w górę Siema!Vremenny wwoz wypełniasz na granicy - prosta sprawa. Zadnego zameldowania nie robiłem ani podobnych pierdoł. Z bankomatów to raczej w większych miejscowościach. Wiem ze na granicy z Nowoszachtyjsku nie mozna na stacji kartą płacić. Jak nie masz rubli to nie zatankujesz. W miastach sa bankomaty i swobodnie wypłacałem z dwóch swoich kart. Pisz jak cos bedziesz miał na rzeczy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Cały Situ! - Konkretnie i na temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Situ Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Cały Situ! - Konkretnie i na temat!A co - nie bede mędził o dupie marynie jak kolega potrzebuje konkretów. Vremenny wwoz dostaje sie chyba na tyle na ile jest wiza. Wpisywałem date wjazdu i date wyjazdu tą samą co na wizie. Ogólnie z powrotem jak sie ma nadmiar gorzały w sakwach to najlepiej sie przyznać :biggrin: na mnie lache połozyli i kazali jechać. Najwieksze problemy robili polscy pogranicznicy - chcieli mi rozebrać motocykl do zera i szukać co przemycam, a ze byłem wqrwiony ostro i była 12 w nocy - włozyłem ręce w kieszen, "a niech szukają". (a towar miałem w plecaku hahaha, nie wpadli na to). Trza uważać na pidarasów. Straszne zdzierce. I ceny walą zachodnioeuropejskie. Az szok. Nie wszyscy chcieli negocjować i nie szli na bratnia przyjaźć polsko radziecką, co mysli ich kochali "za wzięcie" a oni nas kochali "za żarcie". ot... :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiiniika Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Najbardziej mnie urzekł ten "niepozorny" element AGD przedstawiony na jednym ze zdjęć. Cóż, zazdrość mnie ogarnęła :biggrin: Poza tym, to naprawde przyjemnie oglada sie te filmiki, zupełnie inne krajobrazy, nie wspominając już o kulturze, no.. i jest też na czym oko zawiesić.. :)Gratuluję wyprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Situ Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Najbardziej mnie urzekł ten "niepozorny" element AGD przedstawiony na jednym ze zdjęć. Cóż, zazdrość mnie ogarnęła :biggrin: Poza tym, to naprawde przyjemnie oglada sie te filmiki, zupełnie inne krajobrazy, nie wspominając już o kulturze, no.. i jest też na czym oko zawiesić.. :)Gratuluję wyprawy! Cieszę się że sie podobało! A będzie więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbacek Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Cieszę się że sie podobało! A będzie więcej!witam pozdrawiam w tym roku mam nadzieję dotrzec pod elbrus podobno juz można w związku z tym mam pytanie techniczne jaką kolego miałeś wizę do miasta w rosji czy w kabardino bałkarii. ja mam rosyjską a na forum alpinistów przeczytałem że zawracano całe wyprawy na rosyjskich wizach jesli nie mieli wiz 'elbrusowych' czyli z miejscowości w kabardyno-bałkarii np.nalczyk. pytanie drugie gdzie w tym roku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi