Skocz do zawartości

Suzuki Katana nie odpala

marco35
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1. Mam Suzuki katane AY50 z 1997 r ciagle sa z nia problemy mianowicie z odpalaniem kupuje swiece NGK made in France i jezdzi na niej około 2 tygodnie robiac przy tym z 20-30 km i silnik zapala ,pyrpyr moze 2 sekundy i gosnie ,i tak ciagle ,jak wkreci sie mu znowu całkiem nową swiece NGK znowu zapali i chodzi tydzien dwa , iskra jest paliwo idzie swieca mokra jest niemożliwoscia zeby nowe swiece wkrecac co 2 tygodnie cos jest nie tak.

2. Drugie pytanie odnosnie kierunkowskazów jak silnik pracuje na wolnych obrotach to migaja normalnie ,jak sie doda gazu swieca ciagle nie ma przerywania ,sugerowano przerywacz wymieniłem dalej to samo ,sprawa elekrtyczna ?? chyba prosze o jakies podpowiedzi

okazuje sie ze nie ma płynu chłodniczego w zbiorniku ,natomiast leje sie z rury wydechowej ,wykreciłem swiece przyłozyłem palec i zielona płyn chłodniczy na palcy wiec wiadomo ze nie zapali ,pytanie czy mogła sie uszkodzic uszczelka pod głowica czy pod cylindrem ?

Głowica zdjeta po uszczelce za bardzo nie widac gdzie by mogło przebijac do karteru ,teraz mam pytanie czy płyn również dostał sie do karteru ,jesli tak to trzeba bedzie ,chyba wymienic olej i ewentualnie jakos przed tym wypłukac silnik ,prosze o porade jak to zrobić .

ile oleju wchodzi do silnika ? to jest silnik Morini chyba

Złożyłem dzis uszczelkę i głowice nalałem płynu ,i wyczytałem ze trzeba odpowietrzyc układ ,tylko gdzie jest odpowietrznik ?? i jak to zrobic ?, czy czasem nie na kruccu tym co wychodzi z głowicy tam u góry jest sróbka ,ale niewiem dlatego pytam ?

Edytowane przez marco35

• 4 tygodnie później...

jak założyc uszczelkę pod głowice LC Morini woda ,ona ma taki wypukły kołnierz ,czy tym kołnierzem do głowicy czy do cylindra ? czy ma to znaczenie ,i jak pożniej odpowietrzyc układ po nalaniu wody ? załąnczam foto tej uszczelki

post-58018-0-04954300-1322839998_thumb.jpg

Edytowane przez marco35