doomi Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Witam, znalazłem ostatnio bardzo atrakcyjną cenę na klocki wyczynowe do CBR-ki. Zastanawiam się czy warto sobie jej kupić bo cena jest sporo niższa od zwykłych klocków, no a te podobno Carbonowe. podaje linka i proszę o podpowiedzi http://sklep.intercars.com.pl/?grut=501047#/dynamic/SKLEP/ws_gru_clob.php?grukod=501047&wit=SKLEP&Lisc=0&KhPro=&leaf=501047 symbol klocków LUC MCB755CAR Edytowane 10 Października 2011 przez doomi Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam, znalazłem ostatnio bardzo atrakcyjną cenę na klocki wyczynowe do CBR-ki. Zastanawiam się czy warto sobie jej kupić bo cena jest sporo niższa od zwykłych klocków, no a te podobno Carbonowe. podaje linka i proszę o podpowiedzi http://sklep.intercars.com.pl/?grut=501047#/dynamic/SKLEP/ws_gru_clob.php?grukod=501047&wit=SKLEP&Lisc=0&KhPro=&leaf=501047 symbol klocków LUC MCB755CARMCB...RQ to według katalogu TRW klocki do off roadu. Poza tym napisz najpierw o jaki motocykl chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 MCB...RQ to według katalogu TRW klocki do off roadu. Poza tym napisz najpierw o jaki motocykl chodzi.Chodzi o CBR 600 rr MCB to po prostu klocki hamulcowe motocyklowe a wszystko po numerze określa mieszankę okładzinyCAR z tego co się dowiedziałem to mieszanka węglowo sinterowa Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Chodzi o CBR 600 rr MCB to po prostu klocki hamulcowe motocyklowe a wszystko po numerze określa mieszankę okładzinyCAR z tego co się dowiedziałem to mieszanka węglowo sinterowaAle według katalogu do 600 rr powinienes zastosowac co najmniej SRQ-czyli sinter.Bez zadnych carbonowych dodatkow. Wedlug mnie hamulce to ostatnia rzecz, na mozna oszczedzac w takim motocyklu.Ale zrobisz jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ale według katalogu do 600 rr powinienes zastosowac co najmniej SRQ-czyli sinter.Bez zadnych carbonowych dodatkow. Wedlug mnie hamulce to ostatnia rzecz, na mozna oszczedzac w takim motocyklu.Ale zrobisz jak chcesz. Teoretycznie tak, ale te carbonowe są podobno bardziej efektywne. Na wyprzedaży znalazłem je po 65 zł (normalnie ok 200zł) podczas gdy zwykłe sinterowe kosztują trochę ponad stufke. Gdybym chciał oszczędzić to kupił bym klocki mineralne, a tu jest okazja kupić klocki dużo taniej. Pytanie tylko, czy ktoś jeździł na wyczynowych klockach z dodatkiem carbonu, czy da się ich normalnie używać do zwykłej jazdy. Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Teoretycznie tak, ale te carbonowe są podobno bardziej efektywne. Na wyprzedaży znalazłem je po 65 zł (normalnie ok 200zł) podczas gdy zwykłe sinterowe kosztują trochę ponad stufke. Gdybym chciał oszczędzić to kupił bym klocki mineralne, a tu jest okazja kupić klocki dużo taniej. Pytanie tylko, czy ktoś jeździł na wyczynowych klockach z dodatkiem carbonu, czy da się ich normalnie używać do zwykłej jazdy.Sorry,moj blad. Ja patrzylem na inne klocki niz Ty...Te o ktorych piszesz, to prawdopodobnie seria CRQ.Klocki faktycznie wyczynowe-nienadajace sie do uzytku na drogach ,ze wzgledu na slabe dzialanie na zimnych hamulcach. Edytowane 10 Października 2011 przez zajc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Zajc, skad wziales to RQ? Kod byl podany w pierwszym poscie, LUC MCB755CAR. Inna sprawa ze klocki carbonowe sa przeznaczone na tor bo dopiero jak sie porzadnie rozgrzeja to sa skuteczne, wiec do normalnej jazdy moga sie srednio nadawac. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ale jak carbonowe złapią temp to można zęby o kiere sobie wybić... Kumpel wsadził sbs dualcarbon do fajera to hamowały rewelacyjnie, tylko fakt... trzeba je rozgrzać. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 No i zapewne tarcze zjadają. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 A ktoś wie które są lepsze z klocków brembo:czerwone czy niebieskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 czerwone - sinteryniebieskie - carbon ceramic Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 no tak, a jak to sie ma do hamowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Sintery sa lepsze na droge. Karbonowe na tor. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Hmm, bo miałem czerwone, teraz mam niebieskie i jakoś dziwnie mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Tzn lepiej czy gorzej? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi