Gość Zbycho Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Nie to co by te pytanie mnie dręczyło :icon_mrgreen:.Poza tym, mam wrażenie graniczące z pewnością że moto jest zblokowane do 28-29 koni. Standardowa wersja ma około 50KM. Jak to to odblokować ? Nie dopuszczam myśli że kupiłem przechodzoną chabetę :icon_mrgreen:Nie mam fotek, wcięło mi kabelek i nijak przerzucić z komórki do kompa, ale ... jest podobny do tego niżej.W zasadzie jest tak podobny, że mam podejrzenie iż to mój.Toczka w toczkę ... A chciałbym by wyglądał mniej więcej tak, tyle że raczej ? chyba ? na biało-kremowy kolor. Czas pokaże. Uwaga, zdjęcia nie są moją własnością i wrzuciłem je tylko ze względów poglądowych. Edytowane 30 Września 2011 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Moj kolega Misio z Berlina, ktory zaglada na forum ma taka sama, tylko chyba 800 i sadze ze wie jak te BMW blokowano. Tyrkne do niego na Skype zeby sie odezwal w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Adas,w 79r nie bylo jeszcze takich motocykli.650 miala 2 srednice gaznikow 32mm i 26albo 7mm i to jest ten powod ze nie jest rakieta. Edytowane 1 Października 2011 przez BSAmaikel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Adas,w 79r nie bylo jeszcze takich motocykli.650 miala 2 srednice gaznikow 32mm i 26albo 7mm i to jest ten powod ze nie jest rakieta.Chyba jednak nie tylko problem w gaźnikach. Z katalogu części http://www.realoem.com/bmw/select.do wynika np, że wałki rozrządu w wersji 20 i 35 KW miały inny numer, czyli różniły się. Być może i zawory miały inne średnice. Sądzę, że oddławienie motocykla nie będzie tak proste, jak chińskiego skutera :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Ale z drugiej strony warto sprawdzic czy nie mozna w tym silniku zalozyc walka, tlokow i cylindrow od 800 ki. Dla mnie 65 jest troche mala do ciagniecia wozka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 jasne ze jest "za mała",dlatego tez ja b. krótko robili.Miala tez mniejsza rame i zbiornik.(bez sensu!!)Przerobka tez b.s.bo za droga.Do wozka to tylko 100.Moja uwazam tez jak to Niemcy mowia "gumowa krowa".Moc silnika to tez wyzsza szybkosc wiec wypadaloby zalozyc podwujna tercze z przodu i 4tlokowe Brembo,inaczej trzeba jezdzic z ....kotwica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) jasne ze jest "za mała",dlatego tez ja b. krótko robili.Miala tez mniejsza rame i zbiornik.(bez sensu!!)Przerobka tez b.s.bo za droga.Do wozka to tylko 100.Moja uwazam tez jak to Niemcy mowia "gumowa krowa".Moc silnika to tez wyzsza szybkosc wiec wypadaloby zalozyc podwujna tercze z przodu i 4tlokowe Brembo,inaczej trzeba jezdzic z ....kotwica. Eeee tam ... czepiacie się z zazdrości :icon_razz:.Zaprzęgowi 50 koni to aż nadto. Nowy Junak ma 28KM i podobno starcza. Fakt ... z naciskiem na podobno.Trojką w miarę rozsądnie nie da się rozpędzić powyżej 90-100km/h, znaczy można, ale ani przyjemnie, ani zdrowo.Faktem też jest jednak że w tej chwili tych koników nie ma nazbyt wiele. Hamulce ... jak na solo wystarczają. Jedynie co, że piszczą niemiłosiernie. Nie potrzebuję używać ( niedziałającej ) trąbki by ostrzec pieszych że Zbycho na BeeMce nadjeżdża :icon_mrgreen:.Jest jeszcze jedna rzecz o której kiedyś wspominał Adam. Przełożenie.Czy są, bywają wolne dyfry ? czy może zmienia się koła zębate w skrzyni ?Na razie jeżdżę, jedynie co zauważyłem, że posiadacze "prawdziwych", sportowych motocykli nie dość że sami nie pozdrawiają, to jeszcze nie odpowiadają na lewą w górze. Kij im w oko. I tak robię większość z nich na winklach :crossy:. Oczywiście nie na BeeMce tylko Kawą. Krótko robili :icon_eek: Od 78 roku do 92, przynajmniej tak wynika z tego zestawienia. SZCZEGÓŁOWE DANE TECHNICZNE Dodaj nowy rocznik » BMW R 65 model 1992 - dane techniczne BMW R 65 model 1991 - dane techniczne BMW R 65 model 1990 - dane techniczne BMW R 65 model 1989 - dane techniczne BMW R 65 model 1988 - dane techniczne BMW R 65 model 1987 - dane techniczne BMW R 65 model 1986 - dane techniczne BMW R 65 model 1984 - dane techniczne BMW R 65 model 1983 - dane techniczne BMW R 65 model 1982 - dane techniczne BMW R 65 model 1981 - dane techniczne BMW R 65 model 1980 - dane techniczne BMW R 65 model 1979 - dane techniczne BMW R 65 model 1978 - dane techniczne Edytowane 1 Października 2011 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Bron Boze nie przejmuj sie moimi uwagami.Pamietaj ze jezdzisz Beema i to juz wystarcza zeby byc ....lekko zarozumialym.(bylem w PL przy granicy w malej dziurze zwanej Cedynia i robilem zakupy,postawiwszy moja beeme na parkingu.Po wyjsciu podlecialo do mnie kilku moich röwiesnikow i starszych nawet,germanskiego pochodzenia,i mimo ze moto z niemieckimi blachami, zadziwiali sie wszystkim(to sie nazywa patriotyzm).Obok stalo pare dederowskich wypasow z tysiacami koni i LCD i nawet pies burek nie chcial ich obszczac.Tak wiec jezdzij beema i wszystko jedno ile ma PS.Szerokiej drogi. Edytowane 2 Października 2011 przez BSAmaikel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Zbychu, nie nazywaj tego Raptora Junakiem bo sluchac hadko.Teraz w dodatku stal sie Jawa :)28 koni to tez on nie ma ( 130 to wszystkie pieniadze jak podal Motogen ). W kazdym razie bedziesz chyba musial glebiej wejsc w trzewia nowego zakupu ( no po numerze silnika rozpoznac co jest w srodku z pomoca dealera BMW ) zeby miec pewnosc co trzeba zrobic w celu zaprzegniecia do niego wozka. Dyfry - nie wiem ale sadze ze sa akcesoryjne bo po Niemczech troche zaprzegow jezdzilo przerabianych z motocykli solowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Zbychu wejdź na: www.dwuzaworowe.pl tam są miłośnicy dwuzaworowych BMW i parę osób posiada model R65, napewno koledzy Ci coś w temacie doradzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 polecam tez to forum:http://www.bmwmotoklub.pl/forum/index.php?sid=9e151419753a3cf7f7292e6eaa71754c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi :notworthy:A ...dziś rano ? wczoraj ? zgubiłem klucze :icon_evil:, miałem tylko jeden komplet :icon_twisted:.Cały dzień szukałem we wszystkich możliwych i niemożliwych miejscach. Qrna.Podejrzewam że mamuśka maczała w tym palce. Godzinę po napisaniu posta mamuśka oburzona rzuciła klucze na biurko, że znalazła je w garażu, że ośmielam się imputować jej udział w ich zniknięciu ...Nie wiem czemu utwierdziłem się w moich spiskowych teoriach :icon_mrgreen: Edytowane 3 Października 2011 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Zaczynam powoli przeróbkę BeeMki. Chcę ją trochę skundlić :icon_mrgreen:, coby wyglądała na starszą niż jest.Więc; pojedyncze siedzenie, siodło. Takie jak w starych motocyklach w kształcie serca. coś w tym typie; Z tyłu bagażnik.Oryginalną lampę i zegary na cóś bardziej oryginalnego. Klasyczny okrągły reflektor z zegarami. Tyle, że nie mam pomysłu co z obrotomierzem. Tak naprawdę nie do końca jestem przekonany do tejże lampy i póki co ... nie mogę nic takiego znaleźć co by mi się spodobało.Może ktoś podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi