konrad1f Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 a co jest nie tak z n85? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 a co jest nie tak z n85? Też oczekuję odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterszp Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jestem na etapie wyboru kasku, dużo już czytałem, dużo opinii wysłuchałem (co sprzedawca to inna). Mój budżet to <1000zł. Zastanawiam się nad HJC FG15, ale słyszałem że ZF10 to to samo tylko starsze - tańsze.Słyszałem opinie że nie warto kupować kasku w cenie ~800zł - lepiej kupić coś za 400 i zbierać na Shoei, Schuberta, Arai za >1500zł.Słyszałem też że najlepszy w tej cenie będzie właśnie jeden z tych HJC bo to najtańsze włókno.Zainteresowały mnie też FS10, FS11 - chyba są bardzo podobne, a mają blendę - będą w czymś gorsze?Mierzyłem też kilka Cabergów, Nitro. Miały dużo bajerów, ale to poliwęglan - podobno dużo słabsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo? Ale jednak mają 5 gwiazdek w SHARP. To prawda że będą słabsze? Generalnie, dużo informacji spowodowało, że wiem już mniej niż na początku co chcę kupić - co sprzedawca to inna wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erc Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Z tego co wyczytywałem swego czasu kiedy szukałem kasku wynika, że dobry termoplast nie odbiega za bardzo od średniej jakości kompozytu pod względem bezpieczeństwa. Większą różnicą jest natomiast to, że termoplasty z czasem tracą swoje właściwości i po 4-5 latach należy kupić nowy kask, natomiast kompozytów to nie dotyczy. Ja po kilku miesiącach czytania internetu i pytania sprzedawców skłaniam się ku FG-15. Niestety nie mam zbyt dużo doświadczenia praktycznego, więc mam nadzieję, że wypowie się jeszcze ktoś bardziej "ogarnięty" w temacie :) Pozdrawiam, Lewa w górę!ERC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ja mam Fg-15 od 4 sezonów i jestem z niego bardzo zadowolony. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 pierwsze podstawowe pytanie - JAKIEGO kasku szukasz ? JETA? integrala ? sport? tursystyka ? Ja w tym przedziale wzialbym albo HJC fg-15 ( został w tym roku ulepszony o zapiecie DD + wizjer z pinlockiem)Jesli szukasz jakiegos turysty z blenda to moze shark s900 ? ew za 1200 chodza juz Sharki RACE-R pro kozackieNo ale to powyzej przedzialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterszp Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Trafilem na cos takiego: http://allegro.pl/sh...item=2483096739FS11 drozszy o 100 I chyba tu kupie. Myslicie ze to nie jakas podpucha? I ponawiam pytanie czy FS10 FS11 beda w czyms ustepowaly FG15? (np. Bezpieczenstwo) FS10 jest w czarnym macie FS11 tylko czarny polysk i zastanawiam sie czy oplaca sie doplacac i brac mniej podobajacy sie kolor dla systemu air-pump? PS. Szukam integrala, turystyka, najlepiej w kolorze czarny mat. Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez Peterszp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 shark s900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 przejezdzilem ten sezon w vandalu. wczesniej miałem dwa razy agv gp pro. jeden i drugi kask moge polecić z czystym sumieniem. w suomy troche lepsza wentylacja, agv za to bardziej cichy. obydwa mozna wyrwac do 1000zł i jest to w tej kasie dobry wybór. jest to markowa produkcja i raczej nie ma kłopotów z jakościa. pierwszy agv służyl mi z 6-7 lat i nadal jest w dobrym stanie a przejechał sporo kilosów w różnych warunkach. zobaczymy jak suomy bedzie wygladalo po takim czasie Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Test Sharpe'a trzeba traktować z przymrużeniem oka, dużo w nim niejasności cd przyznawania gwiazdek. Moim zdaniem fs10 to staroć zleżany na półkach i można go sobie darować. fg15 to dość dobry wybór, zbudowany jest z włókna węglowego, włókna szklanego i spectry, czyli jest lekki i w porównaniu do policarbonatu pęka miejscowo a nie po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi