Skocz do zawartości

Modul Zapłonu Honda CB 250

ziamalek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od chińczyka spróbuj, też 2 cylindrowego, 250tki z identycznymi wtyczkami. U mnie w CB450 działa. A jak nie to od innej hondy? Kiedyś miałem w VTR250 moduł z CBR 600 F1 i też śmigałem. Myślę że nie musisz na siłę szukać oryginału, warto sprawdzić taniego chińczyka.

W dniu 20.09.2011 o 07:03, Szoti napisał:

ja zamontowałem do hondy xr 500 modul od chiny totalna masakra.. pali jedzie ale ja mu w gaz a on strzela ;d przerywa...

Musisz poszukać innego. Kumpel ma cb450 z takimi modułem i po wstawieniu modułu od chińczyka jechała lepiej niż na oryginalnym. Na FM jest taki gość Banan van Dyk, ma te moduły w małym palcu. Skrobnij do niego, coś ci może pomoże dobrać.

Edytowane przez toowdie

W dniu 20.09.2011 o 06:07, ziamalek napisał:

Witam Pilnie potrzebuje kupić moduł zapłonu do Hondy CB 250 Twofifty z 94r.

Bardzo prosze o jakieś namiary jak by ktoś posiadał, nadmienie ze orginalnego nie posiadam kupiłem motor bez modułu..

Jeżeli uda Ci się zdobyć(choćby zamówić u dealera Rometa) moduł od Rometa R250 to byłoby dobrze. Romet R250 jest wyposazony w silnik który pochodzi bezpośrednio od silnika MC26(Hondy Nighthawk i Two Fifty) i moduły w nich są takie same(te same mapy zapłonów). Generalnie te silniki Chinczycy wkładają też do innych swoich maszyn, więc poszukaj w jakich ich motocyklach są silniki twin(rzędowe) o pojemności 250cm i poszukaj od nich modułu.

W dniu 20.09.2011 o 06:58, szynszyll napisał:

cyt.

w VTR250 moduł z CBR 600 F1 i też śmigalem

Coś tu nie tak. W VTR jest silnik V, więc jakim cudem poprawnie pracuje z modułem rzędowej CBR600f1? Przecież to zupełnie inne fazy rozrzadu! Zgadzam się że być może moduł z NTV będzie pracował z VTR(podobny typ silników), ale nie uwierzę że mozna zamieniać moduły od silników rzędowych z silnikami V.

W dniu 20.09.2011 o 08:32, toowdie napisał:

Musisz poszukać innego. Kumpel ma cb450 z takimi modułem i po wstawieniu modułu od chińczyka jechała lepiej niż na oryginalnym. Na FM jest taki gość Banan van Dyk, ma te moduły w małym palcu. Skrobnij do niego, coś ci może pomoże dobrać.

dzięki za namiar w mojej xr był jeszcze stary typ modułu metalowy i wychodziły z niego kable.. Przerobiłem to na kostki moto w miare chodzi ale tylko na pół ssaniu bo ma 3 zakresy. na otwartym ssaniu strzela w wydech i sie nie wkręca. Oczywiście na china module i nie wiem czy to cos z regulacją czy ten moduł