ziamalek Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Witam Pilnie potrzebuje kupić moduł zapłonu do Hondy CB 250 Twofifty z 94r.Bardzo prosze o jakieś namiary jak by ktoś posiadał, nadmienie ze orginalnego nie posiadam kupiłem motor bez modułu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hightimes Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Od chińczyka spróbuj, też 2 cylindrowego, 250tki z identycznymi wtyczkami. U mnie w CB450 działa. A jak nie to od innej hondy? Kiedyś miałem w VTR250 moduł z CBR 600 F1 i też śmigałem. Myślę że nie musisz na siłę szukać oryginału, warto sprawdzić taniego chińczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) cyt. w VTR250 moduł z CBR 600 F1 i też śmigalem nie wierze Edytowane 20 Września 2011 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 ja zamontowałem do hondy xr 500 modul od chiny totalna masakra.. pali jedzie ale ja mu w gaz a on strzela ;d przerywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hightimes Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) szynszyll a patent wziąłem z forum amerykańskich użytkowników VTR 250 Interceptor. vtr250.com a czemu? bo o używki z f1 łatwiej niż te z VTRki, ludzie wsadzali też z NTV650. Edytowane 20 Września 2011 przez hightimes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 mozesz mi podeslac jakis link na ten temat bo przegladnalem podane przez Ciebie forum i nie ma tam slowa o podstawianiu modlu z cbr600 mowie o tej stronie: http://www.vtr250.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) ja zamontowałem do hondy xr 500 modul od chiny totalna masakra.. pali jedzie ale ja mu w gaz a on strzela ;d przerywa... Musisz poszukać innego. Kumpel ma cb450 z takimi modułem i po wstawieniu modułu od chińczyka jechała lepiej niż na oryginalnym. Na FM jest taki gość Banan van Dyk, ma te moduły w małym palcu. Skrobnij do niego, coś ci może pomoże dobrać. Edytowane 20 Września 2011 przez toowdie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Witam Pilnie potrzebuje kupić moduł zapłonu do Hondy CB 250 Twofifty z 94r.Bardzo prosze o jakieś namiary jak by ktoś posiadał, nadmienie ze orginalnego nie posiadam kupiłem motor bez modułu..Jeżeli uda Ci się zdobyć(choćby zamówić u dealera Rometa) moduł od Rometa R250 to byłoby dobrze. Romet R250 jest wyposazony w silnik który pochodzi bezpośrednio od silnika MC26(Hondy Nighthawk i Two Fifty) i moduły w nich są takie same(te same mapy zapłonów). Generalnie te silniki Chinczycy wkładają też do innych swoich maszyn, więc poszukaj w jakich ich motocyklach są silniki twin(rzędowe) o pojemności 250cm i poszukaj od nich modułu. cyt. w VTR250 moduł z CBR 600 F1 i też śmigalemCoś tu nie tak. W VTR jest silnik V, więc jakim cudem poprawnie pracuje z modułem rzędowej CBR600f1? Przecież to zupełnie inne fazy rozrzadu! Zgadzam się że być może moduł z NTV będzie pracował z VTR(podobny typ silników), ale nie uwierzę że mozna zamieniać moduły od silników rzędowych z silnikami V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 na forum ktore podal kolega H rzeczywiscie opisane jest zastosowanie czesci z cbr 600 f1 - tyle ze chodzi o regulator a nie o modul zaplonowy - ot taka mala roznica. nie samochod tylko rower - nie dali tylko ukradli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Musisz poszukać innego. Kumpel ma cb450 z takimi modułem i po wstawieniu modułu od chińczyka jechała lepiej niż na oryginalnym. Na FM jest taki gość Banan van Dyk, ma te moduły w małym palcu. Skrobnij do niego, coś ci może pomoże dobrać. dzięki za namiar w mojej xr był jeszcze stary typ modułu metalowy i wychodziły z niego kable.. Przerobiłem to na kostki moto w miare chodzi ale tylko na pół ssaniu bo ma 3 zakresy. na otwartym ssaniu strzela w wydech i sie nie wkręca. Oczywiście na china module i nie wiem czy to cos z regulacją czy ten moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi