trzciniak91 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam zblokowało mi ostatnio skrzynię w mojej gpzcie, więc wziąłem się do roboty. Na początek mam takie pytanko:Czy element 1 powinien poruszać się razem z wałkiem 2 na którym jest umieszczony czy też porusza się sam? U mnie teraz luźno sam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Wedle mojej skromnej wiedzy, jeżeli numer jeden to wodzik a dwa to pamiętnik, to powinien sie na nim poruszać. Poprawcie, jeżeli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzciniak91 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 No właśnie mi chodzi o to czy wodzik ma poruszać się po pamiętniku od lewej do prawej czy tylko wokół własnej osi. U mnie porusza się tylko wokół osi. Przynajmniej jak próbuję przesunąć go ręką. Na siłę nic nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 No właśnie mi chodzi o to czy wodzik ma poruszać się po pamiętniku od lewej do prawej czy tylko wokół własnej osi. U mnie porusza się tylko wokół osi. Przynajmniej jak próbuję przesunąć go ręką. Na siłę nic nie robiłem A w jakim celu go ruszałeś?Ustaw go w pozycji współpracy z przesuwką i przekręć bębnem pamiętnika a wtedy powinien się przesuwać po pamiętniku.Myślę, że pospieszyłeś się z tym rozbieraniem silnika.Przed wypadało sprawdzić w którym miejscu zablokowało skrzynię. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzciniak91 Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Silnik musiałem rozebrać bo skrzynia ani drgnęła, nawet silnik nie chciał odpalić. Po rozebraniu zobaczyłem, że jeden z trybów, który ma się na wałku przesuwać nie przesuwa się. Wczoraj to rozebrałem i zobaczyłem, że w środku ten tryb ma 3 małe śruta. Powkładałem je na miejsca i teraz ten tryb chodzi normalnie. Wrzucę dziś fotki tego trybu i pokażę o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) te "sruta" a raczej pewnie kulki sa na kole 2 biegu i służa temu aby nie mozna było włączyć 2 kiedy motocykl nie jedzie miało to na celu łatwiejsze znalezienie luzupozdr Edytowane 13 Września 2011 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzciniak91 Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 O właśnie, dzięki kolego V12 bo zastanawiałem się od czego są. Skrzynia już złożona silnik też. Jutro sprawdzę jak się kręci na każdym biegu i zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi