jimi11 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To moze mi pokazesz gdzie mozna taki kupic? Heh... Ciekawy jestem jak bedziesz patrzyc na to co piszesz za 2 lata... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Przypomnij o sobie w okolicach ,początek sierpnia chętnie sie z tobą zmierze na torze a teraz nie zasmiecajmy tematu:) a i przepraszam za błąd dot 5.1 nie żaden 6 ... może moje przewidzenie lub gdzieś zaslyszałem wybacz , sory za bład . Co nie zmienia faktu ze i tak łapie najszybciej wilgoc i trzeba go czesto zmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur-suz-wawa Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 witam panowieniezla spinka wyszla z tym plynem hamulcowymzobacz co masz napisane na zbiorniczku pewnie ,,only dot 4'' wiec odpowiedz jest prosta co wlac ,jesli chcesz lepszy plyn zastosowac musisz wyczyscic caly uklad bo dot 4 nie miesza sie z dot 5tu masz cytat z na temat ukladow hamulcowych ,,Problemem w tym, że podczas gdy płyny DOT 2, 3 i 4 są między sobą kompatybilne, to żaden z nich nie może być mieszany z DOT 5. Powodem tego jest bazowy składnik płynu – w przypadku DOT 5 jest to silikon, podczas gdy w przypadku pozostałych podstawę stanowi polietylenglikol. Jeżeli płyn DOT 5 wlejemy do systemu, który zawiera DOT 3 lub 4 (dotyczy to także DOT 2, który jednak nie występuje już tak powszechnie na rynku), powstała mieszanka zniszczy gumowe uszczelki systemu hamulcowego. Uszkodzenie powstanie bardzo szybko, a naprawa oznaczać będzie kompletną wymianę uszczelek w całym systemie hamulcowym. Nigdy nie wolno mieszać płynu hamulcowego DOT 5 (koloru niebieskiego) z jakimkolwiek innym płynem DOT.'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki 81 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jimi11 Rozumiem ze cel miales sluszny - sprostowanie.Ale u Nas werbalna agresja jest nie dopuszczalna.Zrozum kolego że my wszyscy tu znamy się osobiście i razem latamy i każda potencjalnie agresywno napastliwa wypowiedź jest nie na miejscu. Jeżeli chcesz zabłysnąć przywitaj się, zapytaj czy możesz coś dodać od siebie a potem z zastosowaniem zasady udzielania informacji zwrotnej wypowiedz się. Jak by coś było średnio zrozumiałe chętnie wyjaśnię jak powinna wyglądać informacja zwrotna. A nawoasem mówiąc wotaj kolego na Naszym forum i mam nadzieję że polatasz z nami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 witam panowieniezla spinka wyszla z tym plynem hamulcowymzobacz co masz napisane na zbiorniczku pewnie ,,only dot 4'' wiec odpowiedz jest prosta co wlac ,jesli chcesz lepszy plyn zastosowac musisz wyczyscic caly uklad bo dot 4 nie miesza sie z dot 5tu masz cytat z na temat ukladow hamulcowych ,,Problemem w tym, że podczas gdy płyny DOT 2, 3 i 4 są między sobą kompatybilne, to żaden z nich nie może być mieszany z DOT 5. Powodem tego jest bazowy składnik płynu – w przypadku DOT 5 jest to silikon, podczas gdy w przypadku pozostałych podstawę stanowi polietylenglikol. Jeżeli płyn DOT 5 wlejemy do systemu, który zawiera DOT 3 lub 4 (dotyczy to także DOT 2, który jednak nie występuje już tak powszechnie na rynku), powstała mieszanka zniszczy gumowe uszczelki systemu hamulcowego. Uszkodzenie powstanie bardzo szybko, a naprawa oznaczać będzie kompletną wymianę uszczelek w całym systemie hamulcowym. Nigdy nie wolno mieszać płynu hamulcowego DOT 5 (koloru niebieskiego) z jakimkolwiek innym płynem DOT.'' Dziekuje dobranoc :) Ps. sprostowanie: DOT 5.1 jest mieszalny z DOT4. Roznica miedzy nimi jest taka ze 5.1 ma temp. wrzenia 260 stopni - tak samo co DOT5. Tyle ze przewaga DOT5 jest taka ze jest na bazie sylikonu i jest niehigroskopijny. Dla porownania temp. wrzenia DOT4 - 230 stopni, DOT5.1 - 260stopni. Przy nieumiejetnej wymianie DOT5.1 obnizy swoja wartosc. Warto zaznaczyc ze predzej spala sie tarcze niz swiezy plyn sie zagotuje - co w warunkach ulicznych jest absurdem... Jimi11 Ale u Nas werbalna agresja jest nie dopuszczalna. Gdzie tu widzisz agresje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki 81 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 A no masz odmienne zdanie od Danona93 rozumiem to ale to nie powód żeby wchodzić do Nas z butami. Dziś wypowiedziałeś się u Nas pierwszy raz. A pierwsze wrażenie do pozytywnych nie należało.Tak jak wspomniałem my się znamy a Ty? No cóż pojawiasz się i...... mondrości. Przedstaw sie, polataj z Nami daj się poznać a potem dawaj rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Matura panowie:) jimi Moj błąd dotyczyl jedynie tego ze jest taki plyn jak dot6 za to przeprosilem :) marcina i ciebie jak kolwiek sie nazywasz:) zalezy mi na zdrowiu moich kolegów , jak i na twoim również bo żaden motocyklista nie jest mi obcy . Dzieki za podpowiedzi a co do info na temat plynów hamulcowych okej to wszystko wiem jednak dodam cos od siebie . jeżeli wymienia sie płyn to lepiej wymienić caly niż dolewac :) pozdrawiam PS.jeszcze raz sory za zamieszanie z dot6:) przewidziało mi się panowie 5.1 to najwyzsza wartość reszta to co napisałem marcinowi to szczera prawda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Kolego nie zamierzam z Tobą pisać i mówić Ci ile miałem motocykli i ile lat jezdze i gdzie jezdziłem:) Jeżeli rzucasz "rękawice" podaj miejsce :) jeżeli termin będzie mi pasował podjadę :) Muszę to zobaczyć :D A no masz odmienne zdanie od Danona93 rozumiem to ale to nie powód żeby wchodzić do Nas z butami. Tylko że przez takie rady ktoś może sobie zrobić kuku. a płyn o mniejszej wartości przy salowym oplocie poprostu mija się z celem ponieważ będzie się gotował Ja mam stalówki i dot4 i się nie gotuje ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon93 Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Limo przy twojej jeździe pewnie dot 3 sie nie zagotuje:) zartuje :) A ja nadal uważam ,że mam racje :) mówcie sobie co chcecie :) internetowi pociskacze:) tak swoją droga u nas jest taka zasada ,że jak ktos przychodzi to się przedstawia :) ale to tylko pokazuje jakimi jestescie ludzmi:) Może też zaczniesz mowic na temat swojej liczby postów albo o tym ze jestes moderatorem?? nie chce zasmiecac tematu dajcie znac kiedy na tor a tak wam obsmaruje dupsko ze nie bedziecie wiedzieli który dubel wam sadze:) żegnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Ej Danon, ale po co czekac na tor. Chodz pojedziemy na winkle ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franklin Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Witam,Stara Miłosna się kłania :) Ej Danon, ale po co czekac na tor. Chodz pojedziemy na winkle ;) To też chętnie bym zobaczył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Nie ma problemu :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 (edytowane) Panowie, off top mamy już na maksa.Proponuje założyć nowy temat i tam będziecie kontynuować.Ten jest Marki, Ząbki itd. Edit: Ścigajcie sie na torze. Winkle to bardzo zły pomysł. BARDZO ! Edytowane 22 Maja 2012 przez marcinrednose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Ja się nie chcę ścigać, chcę tylko zobaczyć czy Danon rzeczywiście tak ogarnia moto jak twierdzi :bigrazz: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalski Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Panowie, z calym szacunkiem ale darujcie sobie te gadki rodem z przedszkola na temat tego kto jest lepszy. Danon mimo mlodego wieku ma wiedze I umiejetnosci. Podwazanie kompetencji kogos kogo sie na oczy nie widzialo jest szczeniackie I nie przystoi doroslemu facetowi. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze takie pojedynki zle sie koncza, wiec lepiej bedzie jak sobie odpuscicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi