garwas Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) WitamMam problem a mianowicie zauwazyłem płyn chłodniczy w cylindrze w mojej hondzie cr 125.Jezdziłem po lesie zjechałem do domu po ok godzinie chciałem ponownie odpalic a tu nic, na kopa meczułem i meczyłem potem spróbowałem na popych i usłyszałem dziwny dzwiek. Wprowadziłem do garaży odkreciłem rure przy silniku zeby zobaczyc co w tłoku a tam zauważyłem płyn chłodniczy. I mam pytanie od czego mi sie to zrobiło i jakie mogą być konsekwencje tego wycieku? Bardzo proszę o rady Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez garwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Uszczelka pod głowicą do wymiany. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Uszczelka pod głowicą do wymiany. Albo peknieta glowica. Najpierw trzeba zdiagnozowac. Poszukaj tematu o objawach wywalonej uszczelce pod glowica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Nie bądźmy pesymistami :icon_razz: Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwas Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A jeżeli jest to tylko uszczelka to gdy ją wymienie i wysuszę cylinder to będzie ok, czy mogą wystąpic jakies konsekwęcje ? Aha mam jeszcze jedno pytanie od czego ta uszczelka nie wytrzymła, czy to było zmeczenie materiału czy mój błąd w czasie użytkowania mojej hondy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Uszczelka to uszczelka, po pewnym czasie po prostu może puścić. Jak zmienisz i wysuszysz będzie okej ;) Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Przy wymianie polecam delikatnie splanować głowice i sprawdzić powierzchnie cylindra czy nie krzywa w jakimś stopniu. Pytanie czy masz tam tuleje czy nicasil ? Jeśli tuleja to z nią może być problem, obórciła się albo podniosła i stąd ten problem też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Nie bądźmy pesymistami :icon_razz: Uszczelka to uszczelka, po pewnym czasie po prostu może puścić. Jak zmienisz i wysuszysz będzie okej ;) To nie jest targ uczuć...jak zmieni uszczelkę a będzie pęknięta głowica ( bo istnieje taka możliwość) to co napiszesz młodemu koledze, który wtopił kasę w źle wykonana robotę? Masz pecha, jednak pęknięta głowica?Poza tym odsyłam Cię do regulaminu pisania w dziale mechanika i do postu Adama M. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Spójrzmy na prawdopodobieństwo pęknięcia w głowicy. Miałem jako taką styczność z podobnymi problemami, i zawsze była to uszczelka, i nie sądźmy że w tym przypadku jest inaczej. Gdy zdejmie głowicę będzie widoczne czy jest pęknięta czy nie, nawet na planowaniu to wyjdzie, więc pieniędzy w uszczelke nie utopi, bo i tak w obydwu przypadkach musi ją kupić. Więc o co chodzi? Jeśli głowica jest cała, zmieni uszczelkę to powinno być wszystko w porządku. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwas Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Mam jeszcze jeden problem . W komorze koło magneta zauważyłem wyciek oleju i to dość duży. Od czego :( ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Uszczelniacz na wale popuszcza. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwas Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Na wale korbowodowym ??? I jak temu zapobiec ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Wymienić. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwas Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 uszcelki wału korbowodowego ? A jeszcze jedno czy ja srednio wprawiony mechanik dam rade sam wymienić uszczelke głowicy i te uszczelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jak zadajesz takie pytanie to znaczy że sobie nie poradzisz. Lepiej oddaj do serwisu bo bardziej spie*dolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi