Luca Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zmieniasz co 6tyś. lub jak mniej śmigasz, raz do roku przed sezonem (czyli przed zimą lub na wiosnę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zucio1 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam, podpiąłem sie pod temat pokrewny, żeby nie zakładać nowego.Mam pytanie - po wymianie oleju pojawiła się wilgoć w okienku poziomu oleju - czy to jest jakiś problem? Nie mogłem znaleźć na forum takiego pytania, więc proszę o informacje, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nie. Zrób dłuższą traskę to zniknie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zucio1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Jeszcze jedno pytanie w temacie oleju.Wymieniono mi w serwisie po 300km olej i filtr, ale zalano go za dużo. Podczas przejażdżki zauważyłem, że w oknie do sprawdzania poziomu widać tworzące się małe pęcherzyki powietrza, które znikają po ok minucie. Odciągnąłem ok 100ml oleju i teraz po wyłączeniu silnika (po ok 4 min) poziom oleju jest w połowie między kreskami m in i max. Niestety zauważyłem też, że w oleju zaraz po skończeniu jazdy widać mikrobąbelki. Załączę zdjęcia po 4min od wyłączenia motocykla i po ok 10-15 min. Proszę o ocenę, czy to norma, czy może wymienić samemu olej ponownie (podejrzewam solidność ASO). Zalany olej to MOTUL 10W40 5100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Chłopie tyle na ziemi ciekawszych dziurek i oczek a ty żeś się akurat te mu zaczął przyglądać. Nie wpadajmy w paranoje ma być stan olejowy bąble sa obecne dla laika można przyjąć że motocykl puszcza bąki w olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 dolej mu te 100ml spowrotem żeby miał maksapóki poziom widać w okienku to nie ma co się przejmować, Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi