murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam Mam problem z przednim heblem, mianowicie jest za miękki :/ Wymieniłem płyn na Motul, odpowietrzyłem, klocki są w dobrym stanie, a nadal przy użyciu siły można docisnąć klamkę do manetki... Nie rozumiem o co chodzi, możliwe że muszę poddać pompę regeneracji?Taki zestaw będzie okej? :http://allegro.pl/zestaw-pompy-honda-xl-nsr-cr-125-250-500-xr-trx-vf-i1732321244.html Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Najpierw spróbuj odpowietrzyć pompę a dopiero potem myśl nad regeneracją. Procedury Ci nie opiszę, bo nie jestem w stanie zrobić tego dokładnie dlatego pogoogluj trochę. To jest dość proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Pojadę do serwisu może niech mi odpowietrzą tym podciśnieniowym ustrojstwem i sprawdzimy? Ale przepompowałem prawie pół litra płynu, myślę że jest dobrze odpowietrzony... Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 E tam, można bardziej prostacką metodą używając klucza oczkowego. Ilość płynu też nie ma znaczenia, bo powietrze potrafi tam utknąć i zwyczajnie można cały dzień pompować a ono będzie sobie radośnie spływać i wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Użyj wyszukiwarki. Już mi sie nie chce pisać bo co tydzień temat o odpowietrzaniu hamulców. Wyjaśnione w wielu tematach jak postępować w takich przypadkach. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Chodzi o odkręcenie śruby przewodu przy pompie przy zaciśniętej klamce? Również to zrobiłem. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 W uproszczeniu, tak. Nie wspomniałeś o tym ale skoro to zrobiłeś to faktycznie pompa może puszczać bokiem albo ewentualnie zacisk się poci na oringach lub łączeniu z drugą polówka jeśli taka występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Wymiękam :/ zrobiłem to tylko raz, tzn raz tylko wykręciłem tą śrubę i popuściłem płyn... Nie wiem, jutro jeszcze pokombinuję. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Myślałem, że robiłeś aż przestanie wylatywać powietrze to nawet nie próbowałem się produkować :) Idea jest taka, że odpowietrza się aż będzie leciał tylko sam płyn i nic więcej. Czasami trzeba zaczekać minutę aż pozostałe drobiny powietrza jeszcze się uniosą. Była taka Vespa w moich rękach, gdzie dobre 10 minut odpowietrzałem samą górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) Ale zaraz zaraz, ja nie mam odpowietrznika pompy... Tylko przy naciśniętej klamce odkręciłem śrubę która trzyma przewód hamulcowy. Edytowane 31 Lipca 2011 przez murgal Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Tak się odpowietrza pompę jak nie masz odpowietrznika na niej. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 No i tak zrobiłem, ale tylko raz... Nie wiem, spróbować zrobić to jeszcze kilka razy ? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiloko Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 A ten przewód hamulcowy dobrze spełnia swoje zadanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Myślę że tak, nie puchłby aż tak... Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 A masz może regulacje odległości klamki od kierownicy ? Ostatnio miałem podobny przypadek, ciągłe odpowietrzenia, zestawy naprawcze nie pomagały i klamka ciągle była mięka. Dopiero wymiana na nową klamkę i odsunięcia jej prawie maksymalnie pomogła w problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi