DZIKI Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 WITAM Przywieziono mi do naprawy wsk 175 ktora za nic w swiecie nie da sie wyregolowac.Dwoch mechanikow prze de mna probowalo i nie dalo rady.Robie juz troche z motocyklami ale tez mi rece zaczynaja powoli opadac.Pali od kopa ale podczas jazdy przerywa najbardziej na srednich obrotach .Na100% nie jest to wina gaznika ,probowalem na dwoch na 100% sprawnych ,zreszta widac na stroboskopowej fajce ze gubi iskre.Byly wimieniane platynki juz z 3 razy ,cewka przewód swieca kondensator wielokrotne ustawienia zaplonu, akumlator w pelni naladowany podpinalem na krotko bezposredio do cewki i przerywacza innymi kablami jak przerywala tak przerywa . :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 A może cewka coś sciemnia...albo przy określonych wybracjach coś nie styka. Napewno będzie coś z elektryką. Jeśli masz jakąś zastępczą od WSK to poprzekładaj co się da. Jeśli nadal będzie tak robić to przychodzi mi na myśl tylko jedno....przeklęta :D . A sprawdz jeszcze wał korbowy czy przypadniem nie ma luzu na łożyskach i czy się przez to zapłon nie przestawia... kurna ciężka sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 31 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2004 Cze....Miałem coś takiego. Wydaje mi się, że jest to związane z przerywaczem i krzywką. Sprawdź, czy wirnik nie ma bicia następnie spróbuj ustawić minimalną przerwę (jaką tylko uda ci się ustawić) na stykach i przejedź się. Przy przepisowej przerwie na przerywaczu cewka zapłonowa nie „nasyca się" i wypadają zapłony. Może to być spowodowane nieprawidłowym zarysem krzywki lub bicie czopa, albo samą cewką (jej rezystancją - typem) Po przestawieniu przerwy przestaw oczywiście zapłon jeśli "wyda" regulacjaOdpisz czy to coś dało - uwielbiam ciężkie przypadki :D Pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 31 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2004 Czolem! Heheheh, szkoda, ze nie zdjagnozowales mojej WKi :).Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi