kobajaszi Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam! Jestem nowy na tym forum i niestety od razu zwracam się do was forumowicze z problemem a mianowicie razem z bratem kupiliśmy motocykl Honda CB400N z 1988 roku poprzedni właściciel wymienił kompletny rozrząd lecz nie wiemy czy dobrze wszystko poskładał motocykl w tej chwili stoi u mojego brata który wraz z teściem hobbystą mechanikiem samochodowym poskładali go od nowa lecz gdy próbowali go odpalić motocykl miał chęć lecz nie zaskoczył wiem tylko że iskra jest paliwo dochodzi lecz nie odpala. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać z góry byłbym wdzięczny za każdą odpowiedz. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Rozrząd na 100% dobrze ustawiony ? Weźcie lampę stroboskopową i sprawdźcie punkt zapłonu. Jak wygląda świeca po takiej próbie odpalania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Jak ma stare paliwo w gaźnikach to nie odpali choćby nie wiem co. Zacznijcie od tego. Warto też sprawdzić ustawienie rozrządu. Czy motocykl zapalał przy okazji kupna, czy zadobyliście sprzęt nie na chodzie? Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobajaszi Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Wiem tyle że świece nie były zalane ale paliwo dochodziło paliwo w gaźnikach jest już nowe ale u sprzedawcy załapała na starym paliwie lecz zaraz zgasłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 A próbowaliście nalać trochę paliwa bezpośrednio co cylindra i wtedy odpalać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ul1111 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Należało by wyczyścić gaźniki oraz wstawić nowe świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobajaszi Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) Rozrząd na 100% dobrze ustawiony ? Weźcie lampę stroboskopową i sprawdźcie punkt zapłonu. Jak wygląda świeca po takiej próbie odpalania ? Jeśli mógłbyś przynajmniej opisać jak poprawnie ustawić rozrząd ponieważ uważamy że jest dobrze ale jesteśmy początkujący więc możemy się mylić. Za wszystko z góry dziękuję. Edytowane 13 Lipca 2011 przez kobajaszi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 (edytowane) Jeśli mógłbyś przynajmniej opisać jak poprawnie ustawić rozrząd ponieważ uważamy że jest dobrze ale jesteśmy początkujący więc możemy się mylić. Za wszystko z góry dziękuję. Tu masz fajną stronkę. Jest tam dużo przydatnych danych.Choć jest o 450S ale to praktycznie ten sam silnik. Stronka Hondy Edytowane 27 Lipca 2011 przez sproket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 przewody wysokiego napiecia w odpowiedniej kolejnosci podlaczone? jesli nie jestescie pewni poprawnosci ustawienia rozrzadu to w ogole nie powinniscie go odpalac...pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi