zielorz Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam ;) Mam problem z lejącymi gaźnikami z ZR7. Gaźniki były mocno zabrudzone (taki kisiel na dnie komór pływakowych), zaworki były zapieczone w gniazdach. Udało się to wszystko wyczyścić, ale gaźniki dalej leją, konkretnie dwa prawe. Znalazłem zaworki iglicowe nowe do nich, jednak nie ma gniazd i teraz pytanie czy sama wymiana zaworków rozwiąże sprawę ? Czy można spróbować dotrzeć jakoś te gniazda starymi zaworkami i potem zamontować nowe ? Pozdrawiam zielorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 gniazda powinny dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Myślałem, żeby je jakoś wyczyścić w środku, delikatną szczotka mosiężną czy coś, bo 2 stare zaworki zacinały się i w ogóle nie chciały wyjść z gniazda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Umyj cale korpusy gaznikow i wszystkie elementy metalowe w myjce ultradzwiekowej czy chemicznej.To powinno zalatwic sprawe pozytywnie.Nie probuj czyscic gniazd zadnymi ostrymi narzedziami czy szczotkami bo je zniszczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi