Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że można nie grzać kocami, ale tak jak piszecie trzeba wtedy je naprawdę długo nagrzewać...

Yuby, co masz na myśli co mówił Grandys?

Soft i medium używali w pucharze rok temu.

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

Oczywiście, że można nie grzać kocami, ale tak jak piszecie trzeba wtedy je naprawdę długo nagrzewać...

2 kółka w Poznaniu to chyba już spoko, czyż nie :) ? Akurat, żeby na 3., 4. kółku pojechać najlepszy czas sesji.

Sikor#44 Moto Training

https://www.facebook.com/Sikor44/

Jak czwarta sesja? Co Ty gadasz? Co ma to wspólnego z rozgrzaniem opony? Wyjeżdżasz na sesję na zimnych oponach, jedziesz ostrożnie przez 2-4 kółka, dopiero później możesz jechać najszybciej jak tylko czujesz, że możesz.

W przypadku grzania opon kocami grzewczymi, praktycznie na wyjazdowym kółku robi się czasy gorsze o jakieś 3 sekundy, od tych najszybszych.

Natomiast bardzo miękkie mieszanki, czytaj kwalifikacyjne, są tak skonstruowane, że pierwsze kółko jest rozgrzewkowe a następne to już pełne kotły! Budowa takiej opony nie pozwala na zrobienie więcej niż jednego kółka w super tempie.

Edytowane przez legut7

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

Ale Yuby poruszył temat wjeżdżenia się w nitkę toru, jak dobrze rozumiem. Czyli rozgrzewki jeźdźca, nie opon. To jasne, że zaczynamy sesję na oponach nierozgrzanych (nie używając koców).

Natomiast bardzo miękkie mieszanki, czytaj kwalifikacyjne, są tak skonstruowane, że pierwsze kółko jest rozgrzewkowe a następne to już pełne kotły! Budowa takiej opony nie pozwala na zrobienie więcej niż jednego kółka w super tempie.

Czyli kilka kółek, w tym ze 2 z pełną łychą i całe mięsko z boków schodzi :icon_question: Kapcie na śmietnik :icon_question: W mordę....

Edytowane przez MSI

Sikor#44 Moto Training

https://www.facebook.com/Sikor44/

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

MSI dlaczego odpowiedź miała mnie zaskoczyć??

YUBY miałem nadzieję, że przetestowałeś je na nieco szybszych okrążeniach. Chociaż trochę mnie dziwi, że Ci się ślizgały przy takim czasie bo kiedyś jeździłem na Diablo Rosso (ciutke szybciej) i nic takiego się nie działo.

PS. Nie wiele VTR jeździ po poznańskim torze. Nie pytałeś czasem kiedyś gościa na RSV1000 o grzanie się silnika (tak ze dwa lata temu)??

Edytowane przez Woda765

Myślałem, że ma mnie zaskoczyć czas...

Z tego co pamiętam ludzie w pucharze horneta schodzili poniżej 1:50 na Rosso więc pomyślałem, że na Rosso Corsa da się jeszcze szybciej.

Widać informacje podawane w prasie są niewiele warte...

• 2 tygodnie później...

No tak... tylko tył z przodu jest jeszcze dragon supercorsa w dobrym stanie... Mógłbyś mi cos polecić??

http://allegro.pl/mi...2230436884.html

wyglądają ładnie... nie za stare?? Jest jakiś sposób aby sprawdzić jej jakość??

Edytowane przez Vivaldi_V1