BALUs Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 (edytowane) Witam suzuki dusi się, nie chce się wkręcać na obroty jak się wkręci to obroty spadają czyściłem gaźnik,filtr zmieniałem świece fajkę i przewód nie ma lewego powietrza nie wiem co to morze być - dołączam filmik : http://www.youtube.com/watch?v=Gk5-72w2Vq8&feature=related Edytowane 3 Lipca 2011 przez BALUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Przepustnice podcisnieniowe sa cale ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BALUs Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 tu jest jeden cylek i przepustnica jest cała gumka nie ma dziurek świeżo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 mam podobny problem z cygnusem w końcu ustaliłem że zaworek iglicowy nie trzyma jak powinien czekam na dostawę i się wyjaśni Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigel Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Witam suzuki dusi się, nie chce się wkręcać na obroty jak się wkręci to obroty spadają czyściłem gaźnik,filtr zmieniałem świece fajkę i przewód nie ma lewego powietrza nie wiem co to morze być - dołączam filmik Powiedz jaki kolor ma izolator świecy? Edytowane 7 Lipca 2011 przez Sigel Cytuj Co jest w motocyklu, że po wielu namiętnościach znowu on wysuwa się na prowadzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BALUs Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 chyba czarny film z dziś http://www.youtube.com/watch?v=wJ-Jspz3ebU dodam ze na jedynce można nim jechac 10-15km/h o ile nie przekroczymy bariery 6tys obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egonozw Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 mialem tez kiedys gn ;) oj wspomnienia ten sam porblem gaźnik łapie Ci lewe powietrze tak ja u mnie przy rozbiurce gaźnika zobacz czy gumka nad iglica dobrze weszła tam jest taki jak by rowek i ona musi dobrze wejść moje wyczyny z gaźnikime skonczyły sie na tym ze kupielm 2 bo z moim nie dało sie juz nic zrobic a po za tym zdejmi ten filterek paliwa on wiecej szkód robi niz pomaga a po za tym moim zdaniem jest troche źle zalozony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigel Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Rozumiem,że mniejszych obrotów nie da się ustawić? Za mało podajesz informacji, nie wiem jak Ci pomóc, jeżeli jesteś pewien że gaźnik jest czysty, szczelnie skręcony, przepustnica nie zacina się tzn. chodzi bez zacięć (zamykając gardziel do końca), poziom paliwa jest ok. dysze również, iglica nie podparta, filtr powietrza też ok, to pozostaje tylko regulacja składu mieszanki i jałowych obrotów. Skład mieszanki najlepiej ustawić metodą na świece, tzn. zakładając, że świeca jest odpowiednia trza przykręcić śrubę do do końca nast. odkręcić o 2 obroty, jeżeli w moto będzie poprawa, obroty dadzą się wyregulować to po przejechaniu kilku km. i sprawdzeniu izolatora świecy ma się ukazać kolor brązowy (od jasnego po ciemny) jeżeli tak nie jest, to gdy świeca jest czarnawa musisz dokręcić o np. pół obr. śrubę skł. miesz. a jak będzie jasno szara lub biała, odkręcić. To oczywiście są podstawy które znajdziesz wszędzie na forum... Cytuj Co jest w motocyklu, że po wielu namiętnościach znowu on wysuwa się na prowadzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi