Maskota Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Cześć! Szukam opon do mojej Kawy (EX250) i muszę powiedzieć, przeszukawszy kawałek internetu, że wybór tego, co dostępne na polskim rynku nie powala. Potrzebuję opon 130/90-16 (tył) i 100/90-16 (przód). Chciałabym żeby były jednego modelu w miarę możliwości, jeżdżę dużo (mieszkam w trójmieście i codziennie do pracy) po mieście. Nie zapie**alam, ale jeżdżę też po mokrym, deszczu i innych miejskich niespodziajkach. Co możecie mi doradzić? Jakieś konkretne modele, konkretny sklep? Regularnie zaglądam na allegro, ale jak na razie nie znalazłam nic, co by mi odpowiadało. Jest oczywiście jeszcze kwestia ceny, ale wiem, że na dobre oponki trzeba trochę wydać. No i interesują mnie tylko nówki. To w końcu moje bezpieczeństwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateq34 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Pirelli Sport Demon - mam u siebie, super trzymają, na mokre też się nadają. Jednak są stworzone bardziej do za**erdalania i dość szybko się zużywają, za to można im zaufać w 100%. Jak do spokojnej jazdy, to może ktoś poleci jakąś tańszą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 shinko 006 lub 009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskota Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 mateq34 - no właśnie - szybko się ścierają - to dla mnie minus. Dr.Artur - o Shinko jak na razie słyszałam, że są tanie. i tyle. Coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Maxxis?Poszperaj np w Larssonie(wiem,ze maja Maxxisy)czy jest rozmiar.Mysle,ze Promaxx lub supermaxx zalatwia sprawe(nigdy nie pamietam nazwy modelu na ktorym jezdzilem).Miałem w GSXFie 750 i dobrze dawaly rade. Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskota Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Mają, ale tylko 130 czyli tył.Cóż muszę się rozglądać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 shinko. kumpel na 006 latal byl zadowolony bardzo i żywotne. teraz kumpel ma z tylu 009 i tez zadowolony zobaczymy jak zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Ja nie oglądałbym się na zużycie tylko na parametry, tym bardziej, że taki Sport Demon i tak jeździ sporo dłużej niż byle jaka opona sportowa w większym sprzęcie. Kupisz jakieś plastiki i pojeździsz trochę dłużej, za to na deszczu będziesz bał się o gnaty :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskota Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Jestem samiczką, wiem, na awatarku nie widać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 A to wybacz :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 zobacz www.mynetmoto.com mają fajną ofertę mimo kosztów przesyłki. Jeśli zamówisz świeże gumy to niezależnie od marki i tak będziesz zadowolona, ważne żeby były rozmiaru zalecanego przez producenta :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskota Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Może faktycznie skończyć się na demonkach, bo relatywnie łatwo je dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Za tydzien bede miał kpl. Battlax BT 45 w pasujących rozmiarach za ok 400zł. Też niezłe gumy. W razie czego pisz na priv. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi