ArturSworsky Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam!Najprawdopodobniej niedługo zaczynam kurs na A1 i przyjdzie czas na zakup pierwszego moto i tu parę pytań.1. Czy przy 186cm wzrostu i 78kg na wadze nie będę miał jakichś trudności z jazdą na CBR lub NSR?2. Jak to jest z tym olejem w NSR? Bo jeszcze ze spalaniem 5-6l/100 dałbym radę, ale jak jeszcze miałbym ładować dużo kasy na olej to chyba wybiorę cebre.3. Motocykl będzie mi służył głównie do jazdy poza miastem. Na początku chcę się nauczyć po prostu w miarę jeździć, ale później chociaż te 150-160km/h przydałoby się żeby pociągnął. Cebra da radę?Myślę, że to wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Cebra nie da rady 160km/h nawet z górki. Max 110-120. Olej wlewasz do dozownika, 1l wystarcza na około 500km jeśli chodzi o NSR ( koszt 1l dobrego oleju to około 40zł) . Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Daruj sobie cbr, nsr jest droższa w eksploatacji ale pod każdym innym względem lepsza. Cebra nie pociągnie więcej jak 110km/h (realne), nsr powinna dociągnąć do 150km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturSworsky Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 No dzięki za szybką odpowiedź.A co z moim wzrostem? Nie będzie niewygodnie na którymś z tych moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash1990 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ja miałem kiedyś cbr 125 i byłem bardzo zadowolony.V-maks licznikowe jakie udało mi się rozminąć wynosiło trochę powyżej 130 km/h. Spalanie w granicach 3-4 litrów. Mój młodszy kumpel ma teraz taką i katuje ją niemiłosiernie a ona niewzruszona jeździ. :icon_razz: Nsr jak każdy dwusuw po pewnym czasie (o wiele krótszym niż w wypadku czterosuwu) będzie wymagała remontu. Tak poza tym nsr jest lepsza pod każdym kątem. Ma lepsze osiągi w wersji odblokowanej, jest bardziej "muskularna".Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi