Skocz do zawartości

Remont silnika

YAMAHAYZ123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytaj wątek o docieraniu. Generalnie nie zostawiaj maszyny żeby pracowała na jałowym biegu, bo to spowoduje wysokie temperatury silnika a zgaduję, że wentylatora nie masz. Nie wiem skąd się wziął ten mit o pracy na jałowym biegu ale to zwykłe mordowanie silnika i będziesz miał słabą kompresję albo już na wstępie zatarcia na gładzi.

Witam już wszystko ok na razie dotarcie troszkę mi przerywa jak chce ja prze gazować na max ma problem się wkręcić na razie jej nie piłuje

pojeżdżę trochę i wtedy spróbuje opór bd trzeba doregulować a tak nawiasem to filmik z pierwszego odpalenia xD :icon_biggrin:

http://www.youtube.com/watch?v=K_QDNrfmrlc&feature=channel_video_title

silikon pod głowicą :icon_rolleyes:

kup jej jakies pole numerowe bo nieładnie wyglada

więc tak silikonu dałem tyle co kremem bym posmarował dla pewności bo uszczelki nie mogłem dorwać i dorabiałem u gościa a czerwony dlaczego nie wiem mogłem kupić każdy kolor ale kolor nie jeździ (czerwony jest szybszy :icon_biggrin: ) po złożeniu manometr pokazał 8 bar chyba nie najgorzej jest to sel B czy po dotarciu może wzrosnąć ??

kto znajdzie pole numerowe do tego modelu jest pro gość ;p ale chyba kupie jakieś inne i przerobie uchwyty bo to rzeczywiście szpeci

Edytowane przez YAMAHAYZ123

świece mam czarną osmoloną wiec mieszanka jest za bogata

czy to zależy od ilości oleju w paliwie zrobiłem 1:30 czy od regulacji pow i paliwa w gaźniku z góry dzięki za odp :icon_biggrin:

Raczej od paliwo-powietrze, ale troszkę oleju można odjąć z mieszanki gdzieś na ok 1:35

Witam ponownie więc tak świece mam czarna czyli za bogato ;p iglica opuszczona na max śrubka od poziomu w komorze pływakowej tak od kręcona ze motor chodzi ale na niziutkich obrotach wiec go nie powinno zalewać i pomyślałem że to bd wina mieszanki w baku lałem 1:30 1:35 czy mogę wlać do tak wysilonego silnika 1:50 ?? Olej to castrol power racing 2 t z góry dzięki za odp :icon_biggrin: