Gość Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Przy zmianie licznika na akcesoryjny, sam transportowalem stary przebieg do nowego licznika, prosta czynosc za pomoca kostki przy aku Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxpeky63 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Oryginał na oryginał. Cytuj There Are No RulesXLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxpeky63 Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Siema. Ponawiam pytanie. Stary licznik rozbita szyba i w milach. Kupiłem nowy na ebay-u z zerowym przebiegiem. Założyłem i mam 500km. Chcę żeby był oryginalny przebieg. Jak przetransferować przebieg?ps kiedyś napisałem że liczniki w Hd są nierozbieralne, i nikt mi nie powiedział że się mylę! Wstyd Panowie wstyd ;pOto jak to się robi. Cytuj There Are No RulesXLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Tylko wiedz że ramka jest " pancerna" nie miękka jak w innych typach. Rozbierałem woltomierz - więc wiem. ( w eli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpikerHD Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Chce wiedzieć ile jadę w km/h, a ciągłe przeliczanie w głowie (mile razy 1,6) nie zawsze idzie sprawnie ;). Zastanawiam się nad naklejką lub wymianą tarczy. Co radzicie? Wymianę tarczy poprzez odginanie i zaginanie ramki przerabiałem z powodzeniem w motocyklach typu Junak, ale w stosunkowo nowym H-D obawiam się o estetykę i możliwe uszkodzenia przy ściąganiu wskazówki, itp. Z drugiej strony mam zmatowione szkło, które przydało by się wymienić.Naklejka znowu wygląda mało estetycznie. I nie wiem ile wytrzymuje w dłuższym okresie użytkowania. Sam nie wiem ... Doradźcie coś :). I jeszcze taki pytanie - czy założenie oryginalnego (lub akcesoryjnego) prędkościomierza w km zamiast tego w milach powoduje konieczność jakiejś ingerencji w ustawienia komputera pokładowego? O temacie korekty przebiegu wiem, choćby z wcześniejszych postów w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1340 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Pożycz od żony czerwony lakier do paznokci i zaznacz sobie na szybce zegara 30 km, 50 km, 70 km, 90 km powyżej już się nie powinno patrzeć na zegar :)pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpikerHD Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pożycz od żony czerwony lakier do paznokci ...Na razie wybrałem mniej drastyczną metodę - zakupiłem naklejkę na szkiełko prędkościomierza. Jak tylko przyjdzie pocztą to przykleję to zaprezentuję. Ale wciąż myślę nad innym rozwiązaniem docelowym. Najlepiej jakby wpadł w ręce niedrogo kompletny prędkościomierz w km. P.S. Zaczynem doceniać egzemplarze z europejskich salonów, gdzie nie ma problemów z oświetleniem czy wskazaniami prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Chce wiedzieć ile jadę w km/h, a ciągłe przeliczanie w głowie (mile razy 1,6) nie zawsze idzie sprawnie ;). Zastanawiam się nad naklejką lub wymianą tarczy. Co radzicie? Wymianę tarczy poprzez odginanie i zaginanie ramki przerabiałem z powodzeniem w motocyklach typu Junak, ale w stosunkowo nowym H-D obawiam się o estetykę i możliwe uszkodzenia przy ściąganiu wskazówki, itp. Z drugiej strony mam zmatowione szkło, które przydało by się wymienić.Naklejka znowu wygląda mało estetycznie. I nie wiem ile wytrzymuje w dłuższym okresie użytkowania. Sam nie wiem ... Doradźcie coś :). I jeszcze taki pytanie - czy założenie oryginalnego (lub akcesoryjnego) prędkościomierza w km zamiast tego w milach powoduje konieczność jakiejś ingerencji w ustawienia komputera pokładowego? O temacie korekty przebiegu wiem, choćby z wcześniejszych postów w tym wątku. Chce wiedzieć ile jadę w km/h, a ciągłe przeliczanie w głowie (mile razy 1,6) nie zawsze idzie sprawnie ;). Zastanawiam się nad naklejką lub wymianą tarczy. Co radzicie? Wymianę tarczy poprzez odginanie i zaginanie ramki przerabiałem z powodzeniem w motocyklach typu Junak, ale w stosunkowo nowym H-D obawiam się o estetykę i możliwe uszkodzenia przy ściąganiu wskazówki, itp. Z drugiej strony mam zmatowione szkło, które przydało by się wymienić.Naklejka znowu wygląda mało estetycznie. I nie wiem ile wytrzymuje w dłuższym okresie użytkowania. Sam nie wiem ... Doradźcie coś :). I jeszcze taki pytanie - czy założenie oryginalnego (lub akcesoryjnego) prędkościomierza w km zamiast tego w milach powoduje konieczność jakiejś ingerencji w ustawienia komputera pokładowego? O temacie korekty przebiegu wiem, choćby z wcześniejszych postów w tym wątku.witam. ja sie nauczylem czytac w milach i pewnie wielu innych.. jesli bym byl w stanach to problem z predkosciami??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam 🙂 potrzebuje pomocy, pacjent to XL883R 2013 rok, Predkosciomierz nie wskazuje predkosci jak rowniez przebiegu, widoczny jest przebieg motocykla ktory nie zmienia sie w czasie jazdy.Po przejechaniu kilku mil wyskoczyla pomaranczowa kontrolka ktora nie gasnie, zauwazylem rowniez ze kierunkowskazy nie wylaczaja sie samoczynnie.Gdzie szukac przyczyny ? Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez ben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Na początek w kostach połączeniowych, jakbyś miał schemat instalacji to ułatwiłoby pomoc. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dachu Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, mam takie schematy instalacji - powodzenia, jak nie jest to uszkodzenie mechaniczne to pozostaje TSSM pozdro wieczorem pogrzebię w kompie bo mam też diagramy licznika i hands kontrol ( w wersji papierowej od ręki, elektronicznej poszukam ) pozdro Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
used11 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 16 godzin temu, ben napisał: Witam 🙂 potrzebuje pomocy, pacjent to XL883R 2013 rok, Predkosciomierz nie wskazuje predkosci jak rowniez przebiegu, widoczny jest przebieg motocykla ktory nie zmienia sie w czasie jazdy.Po przejechaniu kilku mil wyskoczyla pomaranczowa kontrolka ktora nie gasnie, zauwazylem rowniez ze kierunkowskazy nie wylaczaja sie samoczynnie.Gdzie szukac przyczyny ? Witam, Odczytaj błąd na liczniku i sprawdź co to jest. Byc może uszkodzony (lub brudny) jest czujnik prędkości w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi