murgal Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witam, Pytanie kieruje od kumpla. Czy 929 to dobre moto? Wcześniej jeździł F3, teraz pora na coś większego. W oko wpadła 929, jedzie oglądać tą: http://otomoto.pl/honda-cbr-929-rr-fireblade-M2597622.html Uważacie że to dobry motocykl? Mówię zarówno ogólnie jak i o egzemplarzu powyżej. Może ktoś ma z nim doświadczenie, coś o nim napisze? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Taki kawal drogi zeby obejrzec malowanego sprzeta? Bo biale raczej nie wychodzily... Edytowane 19 Maja 2011 przez ivan161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Pytam głównie ogólnie, tamtą CBR obejrzy przy okazji wizyty rodzinnej. P.S A takie coś? http://allegro.pl/honda-cbr-900-rr-cbr-929-rr-fireblade-oryginal-i1616189828.html Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Kolega miał i 929 i 954. No i bardziej zachwalał 929, nie chce mi się tutaj rozpisywać, ale według niego po prostu jest lepsza do czysto codziennego użytkowania w drogowych warunkach Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Ogólnie 929 jest motorem, który pomimo upływu lat ciągle dużo może. Silnik żywotny, generuje dostateczną ilość mocy. Zwieszenie i hamulce bardzo dobre. Porównując do współczesnych sportów, wymiary i masa 929 odstają znacznie, ale cóż, ten motor ma już 11 lat. Dla mnie największą wadą tego moto jest to, iż nie jest to V2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Sprzęt jest dobry, ma dobre hamulce, moc bez szału - mniejsza niż K1 czy nawet R1. Dobra poręczność jak na tamte lata, duże spalanie -> 10l przy konkretnych prędkościach -> piszę tu właściwie o 954 ale to jest praktycznie taki sam motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmen Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 miałem kilka lat temu 929 potem 1000rr teraz wróciłem do 900rr '99929 bardzo fajny motocykl bardzo zwrotny , to na plus , nie jest taki odchudzony jak sc57 też plus , wytrzymały ale to jak niemal każdy fireblade. podobno były w nich jakieś problemy z pekającymi blokami silników ale gdzieś tak doczytałem tylko kiedyś. Ogólnie mogę polecic bo sprzet bardzo fajny , z minusów to dośc nerwowy przód , bez amortyzatora skretu się jeździc nie da , no i chyba najbardziej paliwożerny z całej rodziny. 10/12 L to nic nadzwyczajnego. 1000rr przy podobnej jeździe 8-9 a 900rr to teraz koło 6,5-8L. 929 to pierwszy fire na wtrysku stąd był on niezbyt dobrze jeszcze dopracowany. ps. Gargamel czy Ciebie tak na prawdę odstrasza te kilka kilo ? Bo to dla mnie szczerze trochę przegięcie żeby 2-4 kilo i od razu robic z tego dramat. będzie z max 3-5 kg cięższa od rr ' 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Oglądaliśmy kilka, naprawdę fajne moto, da się pojeździć spokojnie, jest dość przewidywalny. Super ;) Aktualnie polowanie na dobrą sztukę. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Ja miałem 929 i 954 jeden po drugim, i wg mnie lepszy jest 954. Sporo drobnych poprawek, lepsza pozycja, większa zwrotność, troszkę lepsze osiągi. Co nie znaczy, że 929 jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Tylko znaleźć w tym kraju 954 w akceptowalnym stanie graniczy z cudem. To fakt, chociaż mój akurat był wycackany, bez gleby najmnieszej, 100 % oryginał. Gość który go kupował nie chciał wierzyć że 5 letni sprzęt może być w takim stanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ogólnie 929 jest motorem, który pomimo upływu lat ciągle dużo może. Silnik żywotny, generuje dostateczną ilość mocy. Zwieszenie i hamulce bardzo dobre. Porównując do współczesnych sportów, wymiary i masa 929 odstają znacznie, ale cóż, ten motor ma już 11 lat. Dla mnie największą wadą tego moto jest to, iż nie jest to V2:) A dla mnie to jest PLUSIK, że FireBlade nie ma V2 ;) Nie jest taki nerwowy jak TL1000 :P Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 12K za malowana 929? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverix Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 lakier kladziony profesjonalnie , nie tam jakies zacieki , malowana 3 lata temu . No oczywiscie ktos powie zaraz bita czy cos ze malowana , ale to jego sprawa ja tego ponizej wartosci nie oddam , wole juz trzymac dla siebie i sie na nia gapic od czasu do czasu przejazdzka. Bo sprzedam handlarzom za 10 a oni ja wystawia za 14 i wtedy bedzie ok ,ale mnie takie biznesy nie fascynuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverix Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 no przeciez to nie chopper , zobacz foto w googla wpisz cbr 929 i wyskakuja obrazki porownawcze ... jak ktos chce to moge suwmiarka mu ta odleglosc zmierzyc ale te sprzety tak maja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Gargamel czy Ciebie tak na prawdę odstrasza te kilka kilo ? Bo to dla mnie szczerze trochę przegięcie żeby 2-4 kilo i od razu robic z tego dramat. będzie z max 3-5 kg cięższa od rr ' 2011 W ogóle mi to nie przeszkadza. Nikt nie robi z tego dramatu. Jednak SC59 ze względu na swoje wymiary jest bardziej poręczna, zwłaszcza w ciasnych zakrętach. Ale na dłuższe trasy to już musi być katorga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi